Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Του άλλαξαν... τα φώτα οι "ερυθρόλευκοι"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 23:57 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Του άλλαξαν... τα φώτα οι "ερυθρόλευκοι"

Του έχει πάρει... τον αέρα. Ανήμερα των Φώτων, ο Ολυμπιακός άλλαξε... τα φώτα στον Παναθηναϊκό, επικρατώντας εντός έδρας με 77-69, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Euroleague. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έπαιξε πολύ πιο ορθολογικό μπάσκετ από το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ κι έφτασε σ' ακόμα μία μεγάλη νίκη επί του "αιωνίου" αντιπάλου.

Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν την έκτη σερί νίκη τους σε βάρος του Παναθηναϊκού, διπλασιάζοντας τα θετικά αποτελέσματα στην Euroleague απέναντι στο "τριφύλλι" και κάνοντας ακόμα ένα βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ. Στο 11-5 ανέβηκε ο Ολυμπιακός, στο 9-7 υποχώρησε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα του στη διοργάνωση.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου (13π.), ο οποίος έκανε τρομερή δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο, "σκοτώνοντας" με τα τρίποντά του τον Παναθηναϊκό στο τέταρτο δεκάλεπτο. 12 πόντους πρόσθεσε ο Σπανούλης (και 7 ασίστ), 11 ο Μπιρτς (και 9 ριμπάουντ), 10 ο Έρικ Γκριν, ενώ από 7 είχαν οι Πρίντεζης και Λοτζέσκι. Αυτή η νίκη όμως δεν είχε μεγάλο πρωταγωνιστή, αλλά ήταν μια νίκη ομάδας! Ο Μάικ Τζέιμς πέτυχε 24 πόντους και ο Κέι Σι Ρίβερς 23 για τον Παναθηναϊκό, αλλά ήταν μόνοι, παίζοντας σε ορισμένα σημεία μπάσκετ αλάνας. Κάκιστος ο Καλάθης, απαρατήρητος πέρασε ο Μπουρούσης.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ και πιέζοντας πολύ στην μπάλα, κατάφερε να πραγματοποιήσει τέσσερα κλεψίματα στο ξεκίνημα του αγώνα και να προηγηθεί με 0-4. Ο Ολυμπιακός ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του, ο Μπιρτς έβαλε στα καλάθια τον Σίνγκλετον, με τους Πειραιώτες να ξεφεύγουν με 11-5 στο 7'. Ο Σπανούλης ανέβασε τη διαφορά και στους 8 πόντους (17-9) από τη γραμμή των βολών, με τον δαιμόνιο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος πήρε τη θέση του Καλάθη, να γράφει το 17-11 του πρώτου δεκαλέπτου.

Η δεύτερη περίοδος άνηκε στον Κέι Σι Ρίβερς. Ο Αμερικανός γκαρντ του “τριφυλλιού” πήρε... φωτιά, πετυχαίνοντας τους 13 από τους 26 πόντους των “πράσινων” στο δεύτερο δεκάλεπτο. Παρέα με τον Μάικ Τζέιμς, έβαλαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να μειώνει στον πόντο (38-37) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Τρομερός ο Κεμ Μπιρτς του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος. Κέρδισε κατά κράτος τους ψηλούς του Παναθηναϊκού, έχοντας 11 πόντους και 7 ριμπάουντ. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έβγαλε περισσότερες συνεργασίες στο παρκέ, με τον Τσάβι Πασκουάλ να βασίζεται κυρίως στο ατομικό ταλέντο των παικτών του και συγκεκριμένα σ' αυτό των Τζέιμς και Ρίβες, οι οποίοι πέτυχαν τους 27 από τους 37 πόντους του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο.

Ολυμπιακός: Γκριν 3, Μπιρτς 11 (7ρ), Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 4 (6ασ), Μιλουτίνοβ 2, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 6, Μάντζαρης, Λοτζέσκι 2. 
Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 3, Νίκολς, Ρίβερς 13 (3/3τρ), Τζέιμς 14, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν, Τζεντίλε, Μπουρούσης 3, Καλάθης 4. 

Ο Ρίβερς και ο Τζέιμς συνέχισαν να κάνουν ζημιά στον Ολυμπιακό και στην τρίτη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 45-48 στο 27', παίζοντας, όμως, κακό μπάσκετ, μιας και συνέχισε να βασίζεται στο ταλέντο του Τζέιμς. Η τρίτη περίοδος, πάντως, βρήκε τους γηπεδούχους και πάλι μπροστά σκορ. Με σερί 10-0, οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν με 55-48 λίγο πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου, με τον Παπαπέτρου να μπαίνει στο παιχνίδι και να δίνει πολύτιμες λύσεις. Ο Τζέιμς διαμόρφωσε το 55-50 της τρίτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους “ερυθρόλευκους” να ξεφεύγουν με διψήφια διαφορά (64-53) με τρίποντο του Ουότερς. Οι “πράσινοι”, όμως, δεν πέταξαν λευκή πετσέτα, επιστρέφοντας στη διεκδίκηση της νίκης (65-62 στο 36').

Κάπου εκεί, ήταν η ώρα και πάλι του Ιωάννη Παπαπέτρου να “μιλήσει” και να “σκοτώσει” το τριφύλλι. Με δύο σερί τρίποντα, ανέβασε τη διαφορά στους 9 πόντους (71-62), με τον Σπανούλη να ρίχνει τη χαριστική βολή (77-65) με μακρινό δίποντο με ταμπλό. Κάπως, έτσι ο Ολυμπιακός διπλασίασε τις νίκες του κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Euroleague, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη μίας εκ των τεσσάρων προνομιούχων θέσεων.

Διαιτητές: Γιαβόρ (Σλοβενία), Πατέρνικο (Ιταλία), Λάτισεφς (Λετονία)
Τα δεκάλεπτα: 17-11, 38-37, 55-50, 77-69.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (2), Μπιρτς 11, Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 13 (3), Σπανούλης 12, Ουότερς 3 (1), Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης, Λοτζέσκι 7.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (1), Νίκολς, Ρίβερς 23 (3), Τζέιμς 24 (1), Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 3 (1), Καλάθης 4.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση