ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης: «Σοκ»! Κιτρινόμαυρο… δώρο στον Ολυμπιακό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 19:33 ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης: «Σοκ»! Κιτρινόμαυρο… δώρο στον Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ πήγε στο ΟΑΚΑ για να πάρει τον… άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Ο Γιώργος Παράσχος έστησε όμως ένα αμυντικό “τείχος” στην Ένωση, ο Απόλλων Σμύρνης έπαιξε σκληρά και μαχητικά και υποχρέωσε τους “κιτρινόμαυρους” σε απώλεια βαθμών (0-0) η οποία δίνει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό -με νίκη επί του ΠΑΣ στα Ιωάννινα- να περάσει στην κορυφή της Superleague.

Το παιχνίδι…

Η ΑΕΚ έχει την κατοχή της μπάλας, πίεσε από το πρώτο λεπτό και είχε συχνή παρουσία στο μισό που αμύνθηκε ο Πλατανιάς. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα των κεντρικών αμυντικών της ΑΕΚ, που κινήθηκαν αρκετές φορές στο χώρο του κέντρου, για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γηπεδούχων.

Με την ολοκλήρωση των πρώτων 10 λεπτών η Ένωση έχασε σημαντικές ευκαιρίες κόντρα στους Κρητικούς, που δεν μπόρεσαν να παίξουν γρήγορα και πήραν αμυντικό… ρόλο. Στο 10 ο Αραούχο δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να σκοράρει, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τσιγκρίνσκι απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τσόβιτς, με κοντινή κεφαλιά.

Με… νύχια και με δόντια ο Απόλλων

Η βροχή συνέχισε να πέφτει δυνατά στο ΟΑΚΑ, αλλά αυτό δεν περιόρισε τις προσπάθειες της ΑΕΚ. Ο επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων συνεχίστηκε, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης έκανε ό,τι μπορούσε για να αμυνθεί (σ.σ. είδαμε τον Κοντοέ να τραβάει από το σορτσάκι τον Λιβάγια, αλλά και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα απ’ τους παίκτες του Παράσχου).

Στο 23′ η Ένωση ζήτησε πέναλτι. Ο Γκάλο εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ από τα δεξιά, ο Παπάζογλου κράτησε τον Λαμπρόπουλο στην περιοχή και δεν τον άφησε να “πιάσει” καλύτερα την μπάλα. Ο αμυντικός της ΑΕΚ έπεσε στη συνέχεια στην αντίπαλη περιοχή, αφού όμως ο αντίπαλος του τον άφησε.

Η “πολιορκία” στα καρέ του Τσόβιτς συνεχίστηκε, με τους Μπακασέτα, Λόπες και Λιβάγια να.. κάνουν παιχνίδι. Στο 38′ Λόπες και Λιβάγια έκαναν το 1-2, ο μπακ της Ένωσης βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσόβιτς, αλλά πλάσαρε άουτ, στη μεγαλύτερη φάση του 45λέπτου.

Αν και δεν μπήκε καλά στην επανάληψη, η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 50′ για να ανοίξει το σκορ. Ο Λιβάγια έβγαλε “φαρμακερή” σέντρα από δεξιά, ο Μπακασέτας -που στο αμέσως επόμενο λεπτό έγιονε αλλαγή, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα- έπιασε… ατσούμπαλη κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στα χέρια του αντίπαλου πορτιέρε.

Κονέ και Χριστοδουλόπουλος μπήκαν στο ματς, ενώ ο Λιβάγια συνέχισε να κάνει απίστευτη δουλειά στην ανάπτυξη των “κιτρινόμαυρων”. Στο 58′ το σουτ του Κροάτη πέρασε για λίγο άουτ. Το άγχος άρχισε να… βαραίνει τα πόδια των παικτών του Χιμένεθ, που πέρασε στον αγώνα και τον Κλωναρίδη.

Αμύνθηκε ο Απόλλων – Τα.. έδωσε όλα η ΑΕΚ

Όσες φορές η μπάλα πήγε στα πόδια των παικτών του Απόλλωνα, αυτοί δεν κατάφεραν να την κρατήσουν αρκετά ώστε να “σπάσουν” το ρυθμό της ΑΕΚ. Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν συνέχεια στην επίθεση, αλλά δεν βρήκαν… φως στο τούνελ, παρά τη στήριξη του κόσμου τους. Οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν σθεναρά και υποχρέωσαν τους “κιτρινόμαυρους” στο να.. αφήσουν βαθμούς στο ΟΑΚΑ.

newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση