Το memo αναλυτή της Goldman Sachs για την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 10:15 Το memo αναλυτή της Goldman Sachs για την Ελλάδα
Η Telegraph έχει στην κατοχή της το memo που έστειλε αναλυτής της Goldman Sachs προς πελάτες του, στο οποίο κάνει λόγο για σημαντική ζημιά στην ελληνική οικονομία.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Τelegraph, οι Έλληνες επέστρεψαν από τις Βρυξέλλες, δίχως να έχουν μεταρρυθμίσεις που θα ικανοποιούσαν τους δανειστές και θα επέτρεπαν στην Ελλάδα να λάβει την τελευταία δόση ύψους 7,2 δισ. ευρώ.
 
Το γεγονός ότι το Καθολικό Πάσχα προηγείται του Ορθόδοξου ενδέχεται να καθυστερήσει τις διαβουλεύσεις, με τις εξελίξεις να αναμένονται στα τέλη Απριλίου.
 
Η βρετανική εφημερίδα έχει στην κατοχή της το γράμμα που έστειλε στρατηγικός αναλυτής της Goldman Sachs προς πελάτες του, στο οποίο κάνει λόγο για σημαντική ζημιά στην ελληνική οικονομία, η οποία επιτείνεται από την διακοπή των συνομιλιών. Η φυγή κεφαλαίων (12,5 δισ. ευρώ τους τελευταίους τρεις μήνες) έχει οδηγήσει σε ακόμη πιο «σφιχτές οικονομικές συνθήκες» και σηματοδοτούν «ένα σοβαρό σοκ για την οικονομία».
 
 
Σκεπτικισμός υπάρχει στους αναλυτές και για τη φιλοδοξία της Ελλάδας να παρουσιάσει δημοσιονομικό πλεόνασμα της τάξης του 1.2% στο τέλος του 2015. Ο Ρόμπερτ Κουενζέλ της Daiwa Capital Markets κάνει λόγο για πολύ «γενναιόδωρη πρόθεση» και για υπολογισμό που μπορεί να μην εκπληρωθεί, ειδικά αν οι πιστωτές απορρίψουν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Επί του παρόντος, πάντως, αναφέρει το άρθρο: «Συνεχίζουν να απαιτούν από την αριστερή κυβέρνηση να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές μισθών και συντάξεων, για να μειώσει το λογαριασμό των δαπανών».
 
thetoc.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση