Μαζικές δηλητηριάσεις ζώων και στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2018 16:56 Μαζικές δηλητηριάσεις ζώων και στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών

Φόλιασαν τσιπαρισμένα και στειρωμένα αδέσποτα σκυλιά…

Συνεργεία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και μέλη φιλοζωικών σωματείων εντόπισαν στην περιοχή των Πεύκων διαδοχικά κρούσματα θανάτωσης αδέσποτων σκύλων με ισχυρό δηλητήριο. Επρόκειτο για ζώα που βρίσκονταν υπό την εποπτεία της Υπηρεσίας Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, έφεραν τσιπ, ήταν εμβολιασμένα και στειρωμένα.

Τα ζώα εντοπίστηκαν χθες Παρασκευή και ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, έδωσε άμεσα εντολές στις αρμόδιες αντιδημαρχίες για τη λήψη έκτακτων μέτρων και κινητοποίηση για εντοπισμό των δραστών.

«Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο τα ανθρωπόμορφα αυτά τέρατα που σκόρπισαν δηλητήριο με φόλες με στόχο να αφαιρέσουν τη ζωή από τα δεκάδες σκυλιά που υπάρχουν σ’ αυτή την περιοχή. Κινήσαμε ήδη όλες τις διαδικασίες έτσι ώστε να ανακαλυφθούν οι εγκληματίες και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Είμαστε σε απόλυτη συνεννόηση και συνεργασία με τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου ‘‘φροντίΖΩ’’, με το οποίο έχουμε κοινούς στόχους, και με τη συνδρομή των συμπολιτών μας, που έχουν κινητοποιηθεί, θα ανακαλύψουμε τους δολοφόνους», δήλωσε.

Τα ζώα περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στην αρμόδια Υπηρεσία της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για τη διενέργεια νεκροψίας, όπου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, γίνεται λόγος για ισχυρή δραστική θανατηφόρα ουσία που περικλειόταν σε σκεύασμα τύπου κροκέτας.

Για να προληφθούν νέα κρούσματα, στελέχη των Υπηρεσιών του δήμου, σε συνεργασία με εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου «φροντίΖΩ», έθεσαν την περιοχή του ρέματος υπό παρακολούθηση, ενώ ειδικό όχημα της Διεύθυνσης Καθαριότητας θα προβεί σε νέο και εκτεταμένο πλύσιμο της περιοχής για την εξάλειψη κινδύνων και την προστασία της άγριας πανίδας.

Πηγή: efsyn.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση