Επιστρέφουν στο αναλογικό σύστημα οι ασύρματοι της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 21:16 Επιστρέφουν στο αναλογικό σύστημα οι ασύρματοι της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δυσλειτουργίες στις επικοινωνίες προκαλούν προβληματισμό στην Αστυνομία

Τα προβλήματα που ανέδειξαν οι επικοινωνίες μεταξύ των αστυνομικών στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι καθώς και το γεγονός ότι κακοποιοί μπορούν να μπαίνουν εύκολα στο σήμα της ΕΛ.ΑΣ. και να ακούν τις διαβιβάσεις από το κέντρο επιχειρήσεων προς και από τις αστυνομικές δυνάμεις, προκάλεσαν ιδιαίτερο προβληματισμό στην Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα δόθηκε διαταγή από το αρμόδιο τμήμα για τις επικοινωνίες του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.,  πως οι υπηρεσίες πρέπει να επικοινωνούν μεταξύ τους με αναλογικό σύστημα και όχι με το ψηφιακό TETRAeXTRAS καθότι το τελευταίο θα χρησιμοποιείται μόνο ως βοηθητικό.

Το σοβαρό πρόβλημα όπου διαρρήκτες άκουγαν τις διαβιβάσεις προς την ομάδα Δίας ήρθε στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες με βίντεο που έδειχνε επίδοξους διαρρήκτες στα βόρεια προάστια να ακούνε τις επικοινωνίες της ΕΛ.ΑΣ. και να εξαφανίζονται.

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στις ασύρματες επικοινωνίες των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή της Αττικής, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Οι αρμόδιες Διευθύνσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάζουν αναλυτικά το πλαίσιο των ζητημάτων που ανέκυψαν κατά τη λειτουργία του δικτύου των ασύρματων επικοινωνιών, αμέσως μετά την παραλαβή του έργου μέχρι σήμερα, ώστε να προσδιοριστούν επακριβώς οι συνθήκες και τα αίτια που προκαλούν τις καταγραφείσες δυσλειτουργίες.

Σκοπός είναι να προκριθούν οι αναγκαίες τεχνικές λύσεις που θα βελτιστοποιήσουν την όλη διαδικασία, ώστε οι ασύρματες επικοινωνίες να προσδίδουν στις αστυνομικές Υπηρεσίες τη βέλτιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση που απαιτεί το σύγχρονο περιβάλλον ασφάλειας.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες, αποφασίστηκε να λειτουργούν παράλληλα και συνδυαστικά το αναλογικό και το ψηφιακό σύστημα.

Με τη ρύθμιση αυτή καλύπτονται όλες οι περιοχές της Αττικής και διασφαλίζεται ικανοποιητικό επίπεδο επιχειρησιακής λειτουργικότητας των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αίσθημα ευθύνης, επιδιώκει το θέμα των ασύρματων επικοινωνιών να διευθετηθεί κατά τρόπο που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών Υπηρεσιών, έχοντας ως κυρίαρχο γνώμονα την ασφάλεια των αστυνομικών που επιχειρούν καθημερινά για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

news.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com