Τσίπρας : Δεν υποχωρούμε στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών για ΦΠΑ, μειώσεις μισθών και συντάξεων – Βολές προς την Ζ.Κωνσταντοπούλου για την ΕΡΤ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Μαΐου 2015 15:57 Τσίπρας : Δεν υποχωρούμε στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών για ΦΠΑ, μειώσεις μισθών και συντάξεων – Βολές προς την Ζ.Κωνσταντοπούλου για την ΕΡΤ

- Σαφέστατα μηνύματα από τον Α. Τσίπρα τόσο προς τους δανειστές όσο και προς το εσωτερικό του κόμματος στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε βίντεο, φωτογραφίες
- ''Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για συμφωνία – Δεν είναι εύκολο για κανέναν - Όποιοι δεν μπορούν να βοηθήσουν καλύτερα να σωπάσουν - Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπονομεύουν την προοπτική συμφωνίας''
- Ο Α. Τσίπρας απάντησε προς τους δανειστές και ιδίως προς το ΔΝΤ: Δεν αποδεχόμαστε περικοπές συντάξεων και μισθών - Θα επαναφέρουμε συλλογικές συμβάσεις - Δεν είπε όμως ούτε κουβέντα για τον ΕΝΦΙΑ
- Σαφέστατες αιχμές από τον Πρωθυπουργό προς την Ζ. Κωνσταντοπούλου – Τις καταλόγισε χωρίς να την κατονομάζει, ευθύνες για την καθυστέρηση στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ - Διακοπή της ομιλίας Τσίπρα από τον Π. Καλφαγιάννη!

Για την επερχόμενη συμφωνία και τους όρους της ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός με την ομιλία του την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα τόσο προς τους δανειστές όσο και την εσωκομματική αντιπολίτευση και ιδίως την Ζ. Κωνσταντοπούλου.


 

Ο Α. Τσίπρας για τις διαπραγματεύσεις

Βρισκόμαστε στην στην τελική ευθεία, δεν είναι εύκολο για κανέναν, εμείς κάναμε τις υποχωρήσεις μας, τώρα ήρθε η σειρά των εταίρων τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας προετοίμασε το κόμμα για επικείμενη συμφωνία, πατώντας στο ότι την θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Όπως τόνισε ο ίδιος η κυβέρνηση δεν υποχωρεί στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών τόσο στον ΦΠΑ όσο και στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ υποσχέθηκε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
 

Ενόψει συμφωνίας ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να απέκλεισε περικοπές στις συντάξεις όμως μίλησε ρητά για αυτό που περιμένουν οι εταίροι για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις, δηλαδή την αλλαγή στο ασφαλιστικό.
Μόνο τυχαία δεν ήταν η δήλωση Τσίπρα: Για να συνεννοούμαστε εδώ μέσα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στο ασφαλιστικό με αναλογιστικές μελέτες.

Βέβαια δεν έλειψαν οι επιθέσεις προς το εξωτερικό, με κάποιους να βλέπουν πίσω από τις λέξεις τα πρόσωπα του Σόιμπλε και του Ντράγκι, όταν ο Πρωθυπουργός κατήγγειλε τόσο την διακοπή χρηματοδότησης όσο και όταν ζήτησε να σωπάσουν αυτοί που δεν βοηθούν στη συμφωνία, ή ακόμα ακόμα και την υπονομεύουν.

Ο Πρωθυπουργός περιέγραψε γενικόλογα τη συμφωνία κάνοντας λόγο για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, για έσοδα που θα βρεθούν από την μεταφορά βαρών στους πλούσιους, για γενναίο επενδυτικό πακέτο σε υποδομές ενώ μίλησε για ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους.

Επίθεση στα μέσα της διαπλοκής έκανε επίσης ο Πρωθυπουργός, που στάθηκε ιδιαίτερα στις τηλεοπτικές άδειες και στους πλούσιους ολιγάρχες που φοροδιαφεύγουν.

Με ιδιαίτερη έμφαση είπε πως δεν ξεχάσαμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ως πρώτα επιτεύγματα ανέφερε τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όμως δεν είπε τίποτε για τον ΕΝΦΙΑ.
 

Η επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και η διακοπή από τον Καλφαγιάννη

Αίσθηση όμως δημιουργήθηκε σχεδόν στο κλείσιμο της ομιλίας του, όταν μιλούσε για την ΕΡΤ. Ο Πρωθυπουργός χωρίς να ονοματίζει την Πρόεδρο της Βουλής ουσιαστικά τις επέρριψε τις ευθύνες για την καθυστέρηση της επαναλειτουργίας της.
 

Για άμεση λειτουργία της ΕΡΤ χωρίς άλλη κωλυσιεργία μιλούσε ο Τσίπρας, τονίζοντας δύο φορές να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες του. Και βέβαια αυτό σχετίζεται άμεσα με το ''επεισόδιο'' που είχε ο Ν. Παππάς, άμεσος συνεργάτης του Τσίπρα, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

Πηγή: Newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση