Πέτσας: Περιμένουμε από τους FT να ανασκευάσουν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 12:03 Πέτσας: Περιμένουμε από τους FT να ανασκευάσουν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτώμενος σχετικά σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τοποθετήθηκε ως προς το δημοσίευμα των Financial Times, σχετικά με την τροποποίηση του ποινικού κώδικα για τα οικονομικά αδικήματα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι Financial Times δεν έλαβαν καθόλου υπόψιν τη μεταβατική διάταξη για τις παρελθούσες υποθέσεις που δίνει χρονικό περιθώριο τριών μηνών στον ανακριτή ή στο δικαστικό συμβούλιο, να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει την έρευνα της υπόθεσης έως 18 μήνες.

«Έχουμε στείλει απαντητική επιστολή (στους Financial Times) για τις παρελθούσες υποθέσεις. Περιμένουμε σήμερα τη δημοσίευση της επιστολής», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Για την ίδια την διάταξη, ο κ. Πέτσας υποστήριξε πως εναρμονίζει το ποινικό με το οικονομικό δίκαιο με βάση τη σύμβαση για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου. 

«Όλοι θέλουμε να απονέμεται δικαιοσύνη όλοι επίσης θέλουμε σε ένα σοβαρό κράτος δικαίου όπως είναι η Ελλάδα, να μην κρατούνται όμηροι πολίτες οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα», είπε σχετικά.

Το επίμαχο δημοσίευμα των FT

Υπενθυμίζεται πως η οικονομική εφημερίδα αναφέρθηκε εκτενώς στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα.

«Η τροπολογία του ποινικού κώδικα, που εγκρίθηκε αργά την Τετάρτη, προβλέπει πως άτομα ύποπτα για εγκληματική απάτη και ξέπλυμα χρήματος θα ανακτούν περιουσιακά στοιχεία που είχαν “παγώσει” από τα δικαστήρια εάν δεν δικαστούν μέσα σε 18 μήνες» τονίζει το δημοσίευμα.

Μάλιστα, η εφημερίδα υπογραμμίζει πως:

«Η τροποποίηση, η οποία ήταν μέρος ενός νέου νόμου που επικαιροποιεί τον ποινικό κώδικα, έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς πρακτικές κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, στις οποίες η Ελλάδα προσυπογράφει».

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση