Μέλος του Δ.Σ Αστυνομικών δήλωσε: «Υπάρχουν μπάτσοι, δεν πρέπει να τους καλύπτουμε»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 22:04 Μέλος του Δ.Σ Αστυνομικών δήλωσε: «Υπάρχουν μπάτσοι, δεν πρέπει να τους καλύπτουμε»

Ο Βασίλης Κούτσικος είπε οτι η αστυνομία χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση, τονίζοντας οτι το συνδικάτο δεν πρέπει να καλύπτει τους «μπάτσους».

Δηλώσεις που προκάλεσαν  αίσθηση έκανε την Παρασκευή το βράδυ, ο Βασίλης Κούτσικος, φιλοξενούμενος στο Kontra.

Εκεί λοιπόν, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας, όταν κλήθηκε να μιλήσει για το περιστατικό στο Κουκάκι, ξεκαθάρισε από τη στιγμή που συμμετείχε στην επιχείρηση δεν μπορεί να μιλήσει με λεπτομέρειες.

Έχοντας δει όμως τα videos που έχουν κυκλοφορήσει όμως, όπως είπε «Έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα. Μου έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα. Το βλέπω σκαλοπάτι σε κάτι που συμβαίνει αρκετά τους τελευταίους μήνες. Να χρησιμοποιούνται επιχειρησιακές δράσεις για άλλους λόγους. 

Πριν ξεκινήσει η επιχείρηση υπήρχαν κάμερες μου δημιούργησαν ερωτηματικά για τον σκοπό, το αποτέλεσμα, την οργάνωση...

Θέλουμε να είμαστε μαζί με την κοινωνία στην αντιμετώπιση του εγκλήματος. Εδώ βλέπουμε να χρησιμοποιείται ο μηχανισμός για ενισχυθεί το αφήγημα περί νόμου και τάξης», τόνισε μεταξύ άλλων.

Τέλος, στη συνέχεια του ζητήθηκε να εξηγήσει τι εννοούσε όταν είπε σε κλειστή συνεδρίαση του συνδικαλιστικού οργάνου πως «υπάρχουν και μπάτσοι»: «Ισχύει. Είναι πραγματική κουβέντα που έγινε. Αφορούσε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας με αυτά που συμβαίνουν γενικότερα. Το συνδικάτο δεν έχει κανένα λόγο να καλύπτει συναδέλφους, αν λέγονται έτσι, που χρησιμοποιούν την εξουσία. Γιατί αυτό η λέξη μπάτσος. Δεν αφορά μόνο το δικό μας επάγγελμα. Είναι μία συμπεριφορά κάποιου που παίρνει μία εξουσία που του έχει δώσει η πολιτεία για να την καταχραστεί και να λειτουργήσει εκτός πλαισίου νομιμότητας. Δεν υπάρχει λόγος η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών να τον καλύπτει και να περιθάλπει τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Κλείνοντας μάλιστα αναγνώρισε πως ακόμα και στην πάταξη της εγκληματικότητας πρέπει να υπάρχουν κανόνες που τηρούνται, διαφάνεια και λογοδοσία.

πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση