Ο μεσίτης που κλωτσούσε τον άτυχο Ζακ Κωστόπουλο κατηγορείται από δημοσιογράφο για επίθεση

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 19:39 Ο μεσίτης που κλωτσούσε τον άτυχο Ζακ Κωστόπουλο κατηγορείται από δημοσιογράφο για επίθεση

Ως το δράστη επίθεσης εναντίον της αναγνώρισε τον μεσίτη Θ.Χ, ο οποίος, κατηγορείται για πρόκληση θανατηφόρου σωματικής βλάβης στον Ζακ Κωστόπουλο, η δημοσιογράφος Αφροδίτη Φράγκου.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη» αναγνώρισε το Θ.Χ ως τον άνδρα που της έριξε γροθιά στο σαγόνι το απόγευμα της 23ης Δεκεμβρίου στην οδό Γλάδστωνος, ακριβώς στο σημείο όπου πριν από 15 μήνες ο ακτιβιστής έπεσε νεκρός από τα χτυπήματα του ίδιου και του κοσμηματοπώλη.

Σε δηλώσεις της στην Εφημερίδα των Συντακτών, η κυρία Φράγκου περιέγραψε το περιστατικό: «Στις 18.15 περνούσα από την οδό Γλάδστωνος, όπου είδα τη ζωγραφιά-στένσιλ που δημιουργήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου από ακτιβιστές και ακτιβίστριες στη μνήμη του Ζακ/Ζάκι να είναι καλυμμένη με τρία μεγάλα αυτοκόλλητα με τον δικέφαλο αετό που έγραφαν ‘‘Δικαιοσύνη για όλους’’, προφανώς χλευάζοντας το αίτημα του κινήματος για απονομή δικαιοσύνης στον θάνατο του Ζακ. Χωρίς δεύτερη σκέψη, άρχισα να αφαιρώ τα αυτοκόλλητα και τη στιγμή που ξεκολλούσα το τρίτο, κάποιος με τράβηξε φωνάζοντάς μου ότι αυτό που κάνω είναι φασιστικό...».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Αφροδίτη Φράγκου, όταν αντέδρασε μέσα σε δευτερόλεπτα δέχτηκε γροθιά στο σαγόνι από τον δράστη, ο οποίος με θράσος τής έλεγε «φώναξε την Αστυνομία, τι θα μου κάνει;» και με εκφοβιστικό ύφος τη ρωτούσε «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»

Όταν η δημοσιογράφος τού δήλωσε την ιδιότητά της, εκείνος κατέφυγε σε στοά παρακείμενου κτηρίου.

Η Αφροδίτη Φράγκου κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου της έδειξαν φωτογραφίες του προσώπου που είχε κατονομάσει και αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον μεσίτη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο μεσίτης με αναρτήσεις του στο Twitter από λογαριασμό με ψευδώνυμο επιτέθηκε στη δημοσιογράφο με ανοίκειες εκφράσεις, όπως «φασιστάκι» και «αναρχομπουμπουλινα».

πηγή: reader.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση