Κορωνοϊός: Διάγραμμα δείχνει πόσο λιγότερα είναι τα κρούσματα στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 19:55 Κορωνοϊός: Διάγραμμα δείχνει πόσο λιγότερα είναι τα κρούσματα στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη

Τι δείχνουν τα στοιχεία και πώς διαμορφώνεται η καμπύλη κρουσμάτων μέχρι στιγμής.

Εξαιρετικά θετική για την Ελλάδα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι η εικόνα που αποτυπώνεται σε διάγραμμα για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά χαμηλά σε σχέση με άλλες χώρες που δοκιμάζονται από την πανδημία.

Σε σύγκριση με την Ιταλία, την Ελβετία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στον αριθμό των κρουσμάτων (περίπου 1000 κρούσματα) τις πρώτες 32 ημέρες εμφάνισης του κορονοϊού στη χώρα μας.

Γράφημα κορονοϊός

Παράλληλα, στην Ελλάδα φαίνεται να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία. Δεν ξεπερνούν τους 140, δηλαδή περίπου 14% των συνολικών κρουσμάτων, με σταθερό τον αριθμό την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που βοηθά στην επίτευξη του πρώτου στόχου που ήταν να αντέξει το νοσηλευτικό σύστημα τα κρούσματα της πανδημίας.

Αλλά και ο αριθμός των θανάτων κινείται ήπια ανοδικά και διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, δίνοντας ελπίδες ότι η Ελλάδα θα αποφύγει να γίνει Ιταλία ή Ισπανία,αν παραμείνουν οι πολίτες πιστοί στην τήρηση των μέτρων.

Γράφημα ΕΟΔΥ
 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση