Λαφαζάνης: Έχουμε plan B! Δεν είναι το τέλος του κόσμου χωρίς τα λεφτά της Ε.Ε.

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 00:02 Λαφαζάνης: Έχουμε plan B! Δεν είναι το τέλος του κόσμου χωρίς τα λεφτά της Ε.Ε.

Για ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου που διαθέτει η κυβέρνηση σε περίπτωση... αδιεξόδου με τους ευρωπαίους εταίρους έκανε λόγο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

"Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει αφορμή για εκμετάλλευση".

Αυτό τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον απεσταλμένο του δορυφορικού δικτύου "Ρωσία - 24", εκφράζοντας την εκτίμηση πως ο ελληνικός λαός θα απορρίψει με σαφήνεια τον "εκβιασμό" των Θεσμών της Ε.Ε.
 

"Δεν καταρρέει η Ελλάδα"

"Δεν θεωρούμε ότι όλα καταρρέουν και ότι η Ελλάδα οδηγείται στην καταστροφή" τόνισε ακόμη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, για να συνεχίσει:

"Δεν είναι έτσι. Ναι, όντως οι τράπεζες είναι κλειστές, αλλά όπως βλέπετε και στην Αθήνα και στις άλλες περιφέρειες της χώρας η ζωή συνεχίζεται. Ναι, όντως κλείσαμε τις τράπεζες, όχι όμως γιατί ξυπνήσαμε στραβά και αποφασίσαμε να το κάνουμε. Τα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκές δομές ακολουθούσαν λανθασμένη πολιτική απέναντί μας. Και δεν θέλουν να συνεχίσουν τη διαδικασία έκτακτης χρηματιστικής βοήθειας στη χώρα μας. Χρειάστηκε να αμυνθούμε, να υπερασπιστούμε τον πληθυσμό μας, τους ανθρώπους που έχουν αποταμιεύσεις στις τράπεζες, ώστε η χώρα μας να μπορέσει να προχωρήσει στο μέλλον".

Επιπρόσθετα, ο υπουργός σημείωσε ότι "ο ανοιχτός εκβιασμός που χρησιμοποιούν οι ευρωπαϊκές δομές έχει ορισμένο σκοπό. Θέλουν η κυβέρνησή μας να λάβει εκείνα τα μέτρα, που θα υποχρεώσουν τη χώρα μας να γονατίσει πλήρως. Mπορώ να αναγνωρίσω ευθέως ότι με το κλείσιμο των τραπεζών προκαλέσαμε στους πολίτες ορισμένα προβλήματα, όμως δεν έχουμε έλλειψη ούτε καυσίμων, ούτε πολύ περισσότερο τροφίμων"

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, το κλείσιμο των τραπεζών θα διαρκέσει μόνο μερικές ημέρες και συγκεκριμένα ως το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
 

Plan B!

Σχετικά με το επερχόμενο δημοψήφισμα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε: "Νομίζω ότι στο δημοψήφισμα οι Έλληνες θα πουν το δικό τους "όχι" στον εκβιασμό, που εφαρμόζει εναντίον μας η Ευρώπη. Και κατόπιν τούτου και οι τράπεζες θα ανοίξουν και όλα θα είναι καλά. Εάν η κοινωνία μας πει το δικό της σαφές "όχι" σε αυτόν τον εκβιασμό, αλλά η Ευρώπη δεν αλλάξει τη στάση της και δεν επανεκκινήσει τη χρηματοδότηση, διαθέτουμε "σχέδιο Β". Γι' αυτό και η απουσία χρημάτων από την ΕΕ δεν είναι το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν και άλλες πηγές".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός ΠΑΠΕΝ τόνισε ότι προς το παρόν είναι νωρίς για να αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες του "σχεδίου Β", διότι "όλα τα δεδομένα αλλάζουν τόσο γρήγορα τις τελευταίες ημέρες και προς το παρόν ελπίζουμε στη σωφροσύνη των ευρωπαϊκών θεσμών και στο ότι η σαφής θέση του ελληνικού λαού θα τους αναγκάσει να αλλάξουν τις απαιτήσεις τους και θα βρεθεί λύση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση