Τι είπαν Βαρουφάκης - Τσακαλώτος στην τελετή παράδοσης παραλαβής (BINTEO)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 22:10 Τι είπαν Βαρουφάκης - Τσακαλώτος στην τελετή παράδοσης παραλαβής (BINTEO)

- «Ήμασταν με τον Γιάνη φίλοι πριν μπούμε στην πολιτική, θα είμαστε φίλοι όταν τελειώσουν όλα αυτά» τόνισε ο νέος Υπουργός Οικονομικών.

- «Με τον Ευκλείδη μας συνδέει μια απέχθεια στην απουσία επιχειρημάτων. Αυτό το... κάντε το έτσι, γιατί έτσι γινόταν τόσο καιρό», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Σε πολύ φιλικό κλίμα έγινε η τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για τις πρωτοβουλίες που πήρε το διάστημα που τέλεσε υπουργός Οικονομικών, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη διαφάνεια, ευχόμενος ο διάδοχός του να συνεχίσει στα ίδια βήματα.

Όπως είπε, μάλιστα, "Τον Σεπτέμβριο η φοροδιαφυγή θα δεχτεί μεγάλο πλήγμα".

“Το μεγαλειώδες “όχι” είναι η είδηση και το ζητούμενο είναι πως θα κεφαλαιοποιήσουμε αυτή την ιστορική στιγμή”, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ μίλησε για μια... αλλαγή φρουράς μεταξύ δύο συντρόφων, φίλων, ακαδημαϊκών.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως οι στόχοι του με αυτούς του Ευκ. Τσακαλώτου, είναι κοινοί.

“Αντί να αναθεματίζουμε το σκοτάδι να ανάψουμε ένα μικρό κεράκι”, κατέληξε.

Τσακαλώτος: Αυτή η ψήφος είχε ταξικά χαρακτηριστικά

“Το μήνυμα της Κυριακής θα μείνει στην Ιστορία. Ό,τι και να γίνει θα είναι γραμμένο στη συλλογική μνήμη της Ευρώπης κι ακόμη παραπέρα”, δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μίλησε για έναν λαό που έχει υποφέρει και "παρά τις πιέσεις και την τρομοκρατία που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες, αυτός ο λαός αντιστάθηκε".

“Εχει ταξικά χαρακτηριστικά αυτή η ψήφος. Αυτοί που έχασαν είπαν ότι εμείς θέλουμε να εμπιστευτούμε μια κυβέρνηση που θα φέρει μια βιώσιμη συμφωνία”, τόνισε και όπως είπε “Σε αυτό το σημείο δεν θα είχαμε φτάσει χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη. Όλος ο πλανήτης συζητάει ότι εδώ, σε αυτή την χώρα, κάτι γίνεται. Όλοι μαζί πρέπει να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Θα συνεχίσω το έργο του και ελπίζω να με συμβουλεύει”.

Όσον αφορά τα μηνύματα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση από το εξωτερικό, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τόνισε πως ήταν “ανάμεικτα” , αλλά “θα τα αντιμετωπίσουμε όλα”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση