Καρφάρα Λεουτσάκου σε Τσίπρα: Δική σου επιλογή ο Βαρουφάκης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 10:41 Καρφάρα Λεουτσάκου σε Τσίπρα: Δική σου επιλογή ο Βαρουφάκης
'Να μην προχωρήσει ο Τσίπρας σε τρίτο Μνημόνιο'' απειλεί – προειδοποιεί ο Σ. Λεουτσάκος της Αριστερής Πλατφόρμας, που ενώ υπενθυμίζει στον Πρωθυπουργό πως ο Βαρουφάκης είναι δική του επιλογή από την άλλη αγκαλιάζει το σχέδιο του για Grexit.
 
Με συνέντευξή του στο Mega ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και ''πρωτοπαλλίκαρο'' του Λαφαζάνη στην Αριστερή Πλατφόρμα, προειδοποίησε ευθέως τον Α. Τσίπρα, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά το κείμενο που υπογράφει ο ίδιος και άλλοι δύο βουλευτές του κόμματος και το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Iskra .
''Εμείς θεωρούμε ότι ως πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να προχωρήσει σε ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο θεωρούμε ότι είναι βλαπτικό για τα συμφέροντα της χώρας και μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα μνημονιακό. Αυτό θεωρούμε ότι δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει. Όχι μόνο γιατί αυτό θα είναι ζημιογόνο για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά - αυτό πιθανότατα να είναι και το λιγότερο κακό - το μεγαλύτερο κακό είναι ότι αυτή η πολιτική που μας προτείνουν οι δανειστές είναι μια πολιτική αδιέξοδη που θα συνεχίσει τη λιτότητα".

Ο Στάθης Λεουτσάκος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί και το θέμα Βαρουφάκη. Από την μία τον χρέωσε στον Τσίπρα ως επιλογή του αλλά από την άλλη αγκάλιασε, όπως και ο Π. Λαφαζάνης, το σχέδιο β του τεως υπουργού Οικονομικών.
''Ο κ. Βαρουφάκης δεν ήταν ούτε επιλογή της Αριστερής Πλατφόρμας, δεν έχει πολιτική και οργανωτική σχέση με την Αριστερή Πλατφόρμα και δεν είναι και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού. Από εκεί και πέρα αυτό που γίνεται με τον κ. Βαρουφάκη εμάς δεν μας βρίσκει ηθικά σύμφωνους. Είναι αρκετοί εκείνοι οι Οργανισμοί που για προληπτικούς λόγους έχουν εκπονήσει μελέτες για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ''.
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση