Διαψεύδει η κυβέρνηση την πρόσληψη ξένων συμβούλων για το 3ο Μνημόνιο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2015 14:58 Διαψεύδει η κυβέρνηση την πρόσληψη ξένων συμβούλων για το 3ο Μνημόνιο
Το δημοσίευμα που κάνει λόγο για πρόσληψη ξένων "εμπειρογνωμόνων" που θα συντάξουν το τρίτο Μνημόνιο, διαψεύδει η κυβέρνηση.
 
Σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών", το νέο μνημόνιο θα έχει την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά θα έχει συγγραφεί από ξένους “εμπειρογνώμονες” που με μια ΠΝΠ ανοίγει ο δρόμος να προσληφθούν.

Με την ΠΝΠ της κυβέρνησης οι κύριοι Δραγασάκης και Τσακαλώτος έχουν πλέον το δικαίωμα να προσλάβουν συμβούλους και μάλιστα με απευθείας ανάθεση. Το ελληνικό δημόσιο λοιπόν θα πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ξένους που θα τρέξουν τη διαδικασία ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η διαπραγμάτευση. Η νέα κυ7βέρνηση δηλαδή ακολουθεί στον τομέα αυτόν την πρακτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που από τη θέση της αντιπολίτευσης... αγαπούσε να καταγγέλλει.

Μάλιστα στην ΠΝΠ επί της ουσίας “φωτογραφίζονται” ξένοι οίκοι που θα αναλάβουν χρηματοπιστωτικά, οικονομικά και νομικά θέματα, είτε ως φυσικά είτε ως νομικά πρόσωπα που θα υπογράψουν τρίμηνες συμβάσεις οι οποίες θα καλυφθούν οικονομικά από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών.

Το δημοσίευμα έρχεται να διαψεύσει η κυβέρνηση που αναφέρει ότι:
1.Κανέναν ξένο εμπειρογνώμονα, για να συγγράψει το μνημόνιο, δεν αναζητά η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με «διακεκριμένους εμπειρογνώμονες» γιατί στη διαπραγμάτευση συζητούνται εξειδικευμένα θέματα όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η δημιουργία νέου Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η πολυπλοκότητα τουλάχιστον των δύο αυτών θεμάτων απαιτεί και εξειδικευμένες γνώσεις/χειρισμούς προκειμένου να μην υπάρξουν αστοχίες που θα επιβαρύνουν την οικονομία και ειδικότερα τους πολίτες.

2. Είναι απολύτως αναληθές ότι «το κουαρτέτο αλωνίζει τα υπουργεία». Η μόνη συνάντηση σε υπουργείο, έγινε σήμερα στο Εργασίας μετά από πρόσκληση του ίδιου του υπουργού, κ. Γ. Κατρούγκαλου. Βγήκε, μάλιστα, και σχετική ανακοίνωση.
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση