Αλεξιάδης: Θα στέλνω τους ελεγκτές στις επιχειρήσεις τα ξημερώματα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 17:32 Αλεξιάδης: Θα στέλνω τους ελεγκτές στις επιχειρήσεις τα ξημερώματα

Τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής θα τη δώσουμε μαζί με όλη την κοινωνία, γιατί μας αφορά όλους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης

Τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής θα τη δώσουμε μαζί με όλη την κοινωνία, γιατί μας αφορά όλους, δήλωσε ο αναπλήρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 

Όπως δήλωσε ο κ.Αλεξιάδης, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση και έναρξη ελέγχων υποθέσεων για τις οποίες έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου ή εισαγγελικές παραγγελίες προσώπων ή επιχειρήσεων που σχετίζονται με την πολιτική ή τα ΜΜΕ. 

Προανήγγειλε νομοθετικές ρυθμίσεις για την παράταση της ημερομηνίας παραγραφής φορολογικών υποθέσεων για υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής αλλά και μία τελευταία ευκαιρία για τη νομική τακτοποίηση για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων εντός Ελλάδας και εξωτερικού. 

Ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε ακόμη εκτετεμένους ελέγχους σε προμηθευτές σε προμηθευτές του δημοσίου και ΜΜΕ, ενώ μίλησε για ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο με βάση το οποίο θα προχωρήσουν οι έλεγχοι. 

«Θα δείτε να εισβάλλουν ξημερώματα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ στα γραφεία επιχειρήσεων για έλεγχο» είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκαρντ σημείωσε πως από τις 2062 καταχωρίσεις, έχει αρχίσει ο έλεγχος για 481 υποθέσεις, ενώ έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για 136. 

Ο κ. Αλεξιάδης έκανε λόγο για απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα σταματήσει η συναλλαγή του κοινού με τις εφορίες εντός του 2016.

Θα σταματήσουν να είναι σημεία ταλαιπωρίας, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι θα εφαρμοστεί ηλεκτρονική επίδοση όλων όλων των εγγράφων από την εφορία, καθώς πέρυσι ξοδεύτηκαν μόνο για επιδόσεις 11,5 εκ. 

Αναφερόμενος στις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει σταθερό προσανατολισμό στο διάλογο. Με διάλογο θα γίνουν όποιες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, είπε χαρακτηριστικά. 

Η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να εφαρμόσει μέτρα που δεν είναι στο ιδεολογικό της πλαίσιο, δεν είναι στο DNA της. Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι πολιτική μας επιλογή , είναι πολιτική αναγκαιότητα.

Ο ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι -όπως και άλλα μέτρα- πολιτική μας επιλογή, αλλά πολιτική αναγκαιότητα. Δεν χαιρόμαστε με την πολιτική αυτή, αλλά συνεχίζουμε τον αγώνα για δίκαιη φορολογία, πρόσθεσε.  

thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση