Υποκλοπές: Ξεκίνησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η συνεδρίαση για την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 12:13 Υποκλοπές: Ξεκίνησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η συνεδρίαση για την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων

Η συζήτηση είχε ζητηθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Ξεκίνησε σήμερα στις δέκα το πρωί, κεκλεισμένων των θυρών, η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων σχετικά με τις παρακολουθήσεις και τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών, έπειτα από αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί στη συνεδρίαση ο υπουργός Επικρατείας Γεώργιος Γεραπετρίτης, ενώ έχουν προσκληθεί σε ακρόαση ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, η εποπτεύουσα της ΕΥΠ εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, ο διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Αποτροπής Τηλεπικοινωνιακής Απάτης Ομίλου ΟΤΕ Γεώργιος Διαμαντόπουλος, ο υποδιευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών & Προστασίας Δεδομένων OTE GLOBE Αναστάσιος Σύρμαλης, ο υποδιευθυντή Systems Security & Cyber – Resilience Ομίλου OTE Ευάγγελος Λεμονιάς, ο Executive Director Επιχειρησιακής Ασφάλειας και Συνέχειας Ομίλου ΟΤΕ Κωνσταντίνος Μέγας, ο διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών της Wind Πέτρος Κρόγκος και η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νομικός Σύμβουλος και Διευθύντρια Εταιρικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Vodafone Ελλάδος Μαρία Σκάγκου.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση γίνεται με εφαρμογή της διαδικασίας της πλήρους μυστικότητας σύμφωνα με το άρθρο 43Α παρ. 2 που ορίζει ότι η Επιτροπή δύναται να καλεί «σε ακρόαση τον διοικητή της ΕΥΠ, παρουσία του αρμόδιου Υπουργού. Οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ είναι απόρρητες και τα μέλη της Επιτροπής δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους. Η Επιτροπή μπορεί να δημοσιοποιεί το πόρισμα του ελέγχου της, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν της, την υποχρέωση τήρησης του απορρήτου».

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση