Ενα έμβασμα και μια επιταγή «καίνε» τον Δαφέρμο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 16:10 Ενα έμβασμα και μια επιταγή «καίνε» τον Δαφέρμο
Ο κατηγορούμενος για εμπλοκή στις μίζες εξοπλιστικών (ΚΟΡΝΕΤ) Κ. Δαφέρμος ζήτησε και άλλη προθεσμία να απολογηθεί, αλλά η απάντηση του ανακριτή ήταν "όχι".
 
Αρνητική ήταν η απάντηση του ανακριτή διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη στο αίτημα του εμπόρου όπλων Κωνσταντίνου Δαφέρμου να του χορηγηθεί νέα προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του. Ήδη απολογείται ο γιος του και θα ακολουθήσει ένας ακόμα κατηγορούμενος στην υποθεση με τη φερόμενη μίζα για το εξοπλιστικό πρόγραμμα KORNET. 
 
Στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται μια επιταγή ύψους 800.000 και ένα έμβασμα 980.000 δολαρίων που φέρονται να συνδέουν τον Κωνσταντίνο Δαφέρμο με τον πρώην διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, ο οποίος έχει ομολογήσει οτι πήρε μίζα για την προμήθεια του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος. 
 
 
Τα στοιχεία που έφτασαν στις ελληνικές δικαστικές αρχές μετά από αιτήματα δικαστικών συνδρομών σε Ελβετία και Αυστρία, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνουν την επιταγή των 800.000 δολαρίων η οποία εκδόθηκε από την εταιρία SCORPION του Κ. Δαφέρμου  στην Αυστρία και κατέληξε σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία του Αντώνη Κάντα μέσω άλλης εταιρίας η οποία εκτιμάται οτι είναι  συμφερόντων του επιχειρηματία. Επίσης τα στοιχεία δείχνουν τη διαδρομή 980.000 δολαρίων που φέρονται να καταλήγουν στον Α. Κάντα, σε λογαριασμό που έχει δώσει ο ίδιος στην ανάκριση υποστηρίζοντας οτι τα χρήματα προέρχονται απο τον Κ. Δαφέρμο. 
 
Τι θα υποστηρίξει ο επιχειρηματίας
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η υπεράσπιση θα επιχειρήσει να αποσυνδέσει τα ποσά που εντοπίστηκαν από τον επιχειρηματία υποστηρίζοντας οτι έχουν εντοπιστεί δυο επιταγές των 800.000 δολαρίων. Για την πρώτη που εκδόθηκε στις 17/02/2002 θα ισχυριστούν οτι όντως φέυγει από εταιρία συμφερόντων Δαφέρμου αλλά δεν καταλήγει στον Κάντα αλλά σε άγνωστο αποδέκτη και για τη δεύτερη που εκδόθηκε την ίδια ημερομηνία οτι καταλήγει μεν στον Κάντα αλλά είναι άγνωστη η πηγή της.
 
Ο επιχειρηματίας πάντως επιμείνει οτι είναι αθώος υποστηρίζοντας οτι το συγκεκριμένο πολικό σύστημα ήταν το καλύτερο και οτι το ελληνικό δημόσιο δεν ζημιώθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά οτι αν κάποιος δείξει ζημιά έστω και ένα ευρώ θα δεχτεί να πάει στη φυλακή ισόβια. 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση