Επικό σαρδάμ Βελόπουλου στη Βουλή - «Μόνη λύση για τη χώρα η ψήφος στη ΝΔ»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 18:42 Επικό σαρδάμ Βελόπουλου στη Βουλή - «Μόνη λύση για τη χώρα η ψήφος στη ΝΔ»

«Άφωνοι» έμειναν όσοι άκουγαν τον Κυριάκο Βελόπουλο κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό 2023. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κάλεσε σε υπερψήφιση της… ΝΔ, κάνοντας, προφανώς, γκάφα ολκής.

Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής όπου κορυφώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2023, ο Κυριάκος Βελόπουλος διέπραξε «ιστορικό» σαρδάμ.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές, ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης ζήτησε να… ενισχυθεί η ΝΔ, ως η μόνη λύση για τη χώρα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του, ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε τις κυβερνήσεις που – όπως είπε – θέλουν φτωχούς και αμόρφωτους τους Έλληνες για να πιστεύουν «τον ΣΚΑΪ και την τρομοκρατία των συστημικών ΜΜΕ. Σας θέλουν φοβισμένους για να μην αντιστέκεστε. Μην τους ξαναψηφίσετε αν θέλετε να είστε ελεύθεροι!». Ένας επιχείρησε, ο Κώστας Καραμανλής ο δεύτερος, να κάνει τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξ/πολη και τον έφαγαν όλοι εδώ, υποστήριξε.

Προϋπολογισμός 2023 – Βελόπουλος: «Δίνετε 13 δις ευρώ για εξοπλιστικά και δεν δίνετε ούτε 1 ευρώ για την αμυντική βιομηχανία»

Σε ό,τι αφορά, δε, τα εθνικά θέματα, ο κ. Βελόπουλος επισήμανε ότι «οι Τούρκοι εξοντώνουν ό,τι πετάει στον εναέριο χώρο τους, απαγορεύουν σε UAV, αεροπλάνα, ελικόπτερα να πετούν στον εναέριο χώρο τους. Εσείς δεν κάνετε τίποτα. Μόνο η Ελληνική Λύση ψήφισε υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Κανένας δικός σας ευρωβουλευτής. Ο Αιγύπτιος πατριώτης πρόεδρος Αλ Σίσι οριοθέτησε μονομερώς την ΑΟΖ της χώρας του. Εσείς τι κάνατε; Τίποτα!».

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης έκανε λόγο για υποχωρητικότητα έναντι των «προκλήσεων» του προέδρου της Αλβανίας, Έντι Ράμα και υπογραφή συμφωνίας με τη Βουλγαρία «για να στηθεί μνημείο του Κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ στις Καρυές Σερρών!».

Εγκρίνατε – είπε – το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα! Οι Σκοπιανοί απέκτησαν δικαιώματα αλιείας στον Θερμαϊκό λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών. Θα έχουν και ΑΟΖ ως περίκλειστο κράτος, όπως η Παραγουάη.

Υπουργός της ΝΔ βγήκε και είπε: «Θα χάσουμε λίγο Καστελόριζο αλλά θα κερδίσουμε τη Ρόδο»! Είναι δυνατόν; Δίνετε 13 δις ευρώ για εξοπλιστικά και δεν δίνετε ούτε 1 ευρώ για την αμυντική βιομηχανία. Δεν ενισχύετε την εθνοφυλακή.

Προϋπολογισμός 2023 – Βελόπουλος: «Κάνατε εχθρό μας τη Ρωσία άνευ λόγου και τώρα πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα»

Μήπως όμως η κυβέρνηση κέρδισε το στοίχημα «νόμος και τάξη»; Όχι. Μείωσε την παράνομη μετανάστευση; Όχι. Μείωσε την παραβατικότητα; Όχι. Μείωσε τη δράση των μπαχαλάκηδων; Όχι μείωσε την ανομία στα πανεπιστήμια; Όχι. Κάνατε εχθρό μας τη Ρωσία άνευ λόγου και τώρα πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα. Και συνεχίζετε στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία. Και εδώ θέλω να ρωτήσω προσωπικά τον πρωθυπουργό: Θα δώσετε και τους S300 στην Ουκρανία; 

Καταλήγοντας, στην ομιλία του και απευθυνόμενος προς τους πολίτες, ο κ. Βελόπουλος διερωτήθηκε: Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι «λεφτά υπάρχουν» και υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο. Ο Σαμαράς είπε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο και υπέγραψε το δεύτερο μνημόνιο. Ο Τσίπρας είπε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε ένα καλύτερο αύριο και ότι θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα αναγνώρισε την ψευτο-Μακεδονία, ενώ την επόμενη χρονιά να περιμένετε ακόμα ένα μνημόνιο».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση