Καθαρά Δευτέρα: Χαρταετός με QR code- Δίνει οδηγίες για πετυχημένες πτήσεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 15:45 Καθαρά Δευτέρα: Χαρταετός με QR code- Δίνει οδηγίες για πετυχημένες πτήσεις

Λύσεις μέσα από το κινητό τους θα έχουν την δυνατότητα να βρουν τη φετινή Καθαρά Δευτέρα κάποιοι που δυσκολεύονται να πετάξουν τον χαρταετό τους.

Εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη, εκτός από τους 80.000 χαρταετούς που ετοίμασε για φέτος, δίνει στους πελάτες ένα QR code που θα τους παραπέμπει σε βίντεο με αναλυτικές οδηγίες για ένα επιτυχημένο πέταγμα.

«Είχαμε παράπονα από καταναλωτές που δεν κατάφερναν να κάνουν πτήσεις οι χαρταετοί τους και το πρόβλημα εντοπίζονταν στα ζύγια, δηλαδή στο τιμόνι του χαρταετού», ανέφερε ο Νίκος Καρανικόλας αιτιολογώντας την απόφασή του.

«Πρόκειται για απλές οδηγίες και βίντεο με όλες τις κινήσεις, ώστε να μην μπερδεύεται ο κόσμος, και τις οποίες μπορεί να τις δει στο κινητό του ενώ βρίσκεται σε κάποια πλαγιά», συμπληρώνει.

Χαρταετός

Έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατ. χαρταετούς

Η οικογενειακή επιχείρηση του Νίκου Καρανικόλα μετρά μισό αιώνα ζωής και είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, η μοναδική στην Ελλάδα που κατασκευάζει με κάθετη παραγωγή χιλιάδες χαρταετούς.

Χαρταετός

Κατά μέσο όρο παράγει 250 την ημέρα, χρησιμοποιώντας λεύκα για τον σκελετό τους, ένα ελαφρύ και εύκαμπτο ξύλο. Το σώμα τους φτιάχνεται από πλαστικό, ενώ τον τελευταίο καιρό η εταιρεία έχει στραφεί προς τα βιοδιασπώμενα υλικά.

Οι χαρταετοί διατίθενται σε όλα τα μεγάλα καταστήματα πανελλαδικά, ενώ ξεκίνησαν και οι εξαγωγές σε ευρωπαϊκές χώρες. Με μισό αιώνα λειτουργίας, ο αριθμός των χαρταετών τους που ανέβηκαν ψηλά στον ουρανό ξεπερνά το ένα εκατομμύριο.

Χαρταετός

«Φέτος, οι χαρταετοί μας από τη Θεσσαλονίκη θα πετάξουν και στο Λονδίνο και τη Γερμανία. Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που ζουν εκεί και θέλουν να τηρήσουν το έθιμο και στην Αγγλία πετούν χαρταετό την ήμερα του Πάσχα», σημειώνει.

Η φετινή παραγωγή είναι η μεγαλύτερη εδώ και χρόνια, χάρη στην ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση και άρχισε να σχεδιάζεται αμέσως μετά την περυσινή Καθαρά Δευτέρα, αφού η προεργασία είναι ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς, σε αρκετές περιπτώσεις, χρειάζεται, πέρα από τα μηχανήματα, και το ανθρώπινο χέρι.

Ο Νίκος Καρανικόλας έμαθε την τέχνη του χαρταετού από μικρός, όταν μπαινόβγαινε στο εργαστήρι του πατέρα του. Αν και σπούδασε γυμναστής, από το 2000 μπήκε για τα καλά στην επιχείρηση και το 2014 πήρε τα ηνία της, έχοντας όμως πάντα δίπλα του τον πατέρα του, που του μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις.

Όσο για μυστικά του πετάγματος; Αυτά σίγουρα είναι ο καλός άνεμος, η σωστή επιλογή τοποθεσίας, η υπομονή, οι σωστές κινήσεις και τώρα πια και μια κρυφή ματιά στο κινητό για τις κατάλληλες οδηγίες πτήσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση