Γεωργιάδης: 2,80-3,30€ η λαγάνα, ο,τιδήποτε παραπάνω δεν δικαιολογείται

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 16:21 Γεωργιάδης: 2,80-3,30€ η λαγάνα, ο,τιδήποτε παραπάνω δεν δικαιολογείται

«Μέχρι 30 Ιουνίου το καλάθι του νοικοκυριού»

Διευκρινίσεις για τα σαρακοστιανά είδη και για τη διάρκεια εφαρμογής του «καλαθιού του νοικοκυριού» έδωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, όπως και για την τιμή της λαγάνας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 τόνισε πως μέχρι τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει τελικά το «καλάθι του νοικοκυριού», επισημαίνοντας ότι θα κατατεθεί σχετική διάταξη για την επέκταση του μέτρου.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως στο ίδιο μοτίβο όπως έγινε τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει και σύντομα το «πασχαλινό καλάθι» και το «καλάθι του νονού».

Επίσης δήλωσε ότι η λειτουργία του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι επιτυχημένη και έχει πιέσει τις τιμές προς τα κάτω συνολικά. Τόνισε μάλιστα ότι τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός των τροφίμων στην ευρωζώνη παρουσίασε αύξηση, ωστόσο στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερός.

Γεωργιάδης: «Ψέματα» τα περί αύξησης της λαγάνας

Σχετικά με τις τιμές των σαρακοστιανών προϊόντων, εν όψει του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας, τόνισε ότι είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και υποστήριξε πως αυτό φαίνεται από την κάρτα που έχει δημοσιεύσει το υπουργείο σε συνεργασία με το e-katanalotis.

Για τα προϊόντα στη Βαρβάκειο σημείωσε ότι είναι 20% φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι.  Για τη λαγάνα, με ανάρτησή του στo Twitter διέψευσε τα περί 4 ευρώ το κιλό και τόνισε: «Πριν από λίγο στη Λάρισα συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Αρτοποιών, δήλωσε επισήμως ότι όλα όσα λέγονται για αύξηση της παραδοσιακής λαγάνας στα 4,5€ είναι ψέματα και ότι η λαγάνα θα κυμαίνεται από 2,80€-3,30€. Ο,τιδήποτε παραπάνω δεν δικαιολογείται. 2,80-3,30€»

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση