Χίος: Ο ρουκετοπόλεμος θα μεταδοθεί live στο Λας Βέγκας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Απριλίου 2023 12:42 Χίος: Ο ρουκετοπόλεμος θα μεταδοθεί live στο Λας Βέγκας

Στη Χίο όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο έθιμο που πρωταγωνιστεί στο νησί το βράδυ της Ανάστασης, τον ρουκετοπόλεμο. Μάλιστα, φέτος το μοναδικό αυτό θέαμα θα μεταδοθεί live στο Las Vegas!

Παρά τα όσα ακούγονται σχετικά με τη νομιμότητα ή μη του εθίμου, ο ρουκετοπόλεμος, αποδείχθηκε πραγματικός μαγνήτης επισκεπτών από πολλά μέρη της Ελλάδας και την Τουρκία. Ιδιαίτερα φέτος ας σημειωθεί ότι το έθιμο θα κινηματογραφηθεί σε πραγματικό χρόνο και θα μεταδοθεί απευθείας στη μεγαλύτερη σφαίρα θεάματος στον κόσμο, στο Las Vegas, τη γνωστή MSG Sphere.

Σήμερα το απόγευμα παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ/Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέα Μιχαηλίδη, του δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη και άλλων εκπροσώπων των τοπικών αρχών θα πραγματοποιηθεί η παραδοσιακή παρέλαση των «ρουκετατζήδων» στην παραλιακή ζώνη του Βροντάδου.

Τα συνεργεία των δύο συνοικιών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής που αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» θα στοχεύσουν με χιλιάδες ρουκέτες, το ένα την εκκλησιά του άλλου, θα βαδίσουν και θα πάρουν θέση στους «ρουκετοσύρτες».

",

Μαζί τους φυσικά και οι Βρονταδούσιοι ντόπιοι και απ’ όλο τον κόσμο που επιστρέφουν στο νησί τους ακόμα και ναυτικοί που ξεμπαρκάρουν για αυτόν το λόγο.

Η ρίψη των ρουκετών, θα γίνει σε καθορισμένες ώρες, με απόλυτη παύση την ώρα έλευσης των κατοίκων στις δύο Εκκλησίες, του Αγίου Μάρκου και Παναγίας Ερειθιανής, για την Αναστάσιμη θεία λειτουργία.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση