Συγκλονίζει ο Έλληνας που επέστρεψε από το Σουδάν: Όλοι οι δρόμοι είναι διάσπαρτοι με πτώματα - Στο πλευρό των διασωθέντων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 23:20 Συγκλονίζει ο Έλληνας που επέστρεψε από το Σουδάν: Όλοι οι δρόμοι είναι διάσπαρτοι με πτώματα - Στο πλευρό των διασωθέντων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

«Τέτοια φρίκη και τέτοιο σκοτωμό δεν έχω ξαναδεί» λέει ένας από τους Έλληνες, που το βράδυ της Πέμπτης, επέστρεψαν από την κόλαση του Σουδάν, όπου παρέμεναν εγκλωβισμένοι για μέρες.

Τα όσα περιγράφει στους δημοσιογράφους, σοκαρισμένος ακόμα από τα όσα έζησε, σφίγγουν το στομάχι…

«Διάσπαρτος ο δρόμος, γεμάτος πτώματα. Όλοι οι δρόμοι! Όλα τα κτίρια χτυπημένα. Γεμάτα καπνούς! Έπεσαν δύο όλμοι στο σπίτι μας και το διέλυσαν. Η Αεροπορία χτυπούσε 4 μέρες συνέχεια. 5 κτίρια πιο κάτω, τινάχθηκε (κτίριο) στον αέρα μπροστά μου».

«Για τους αμάχους δεν υπάρχει καμία προσοχή. Υπάρχει μία αναρχία. Οι επαναστάτες έχουν πάρει όλο το κέντρο… Είναι πόλεμος πόλεων και είναι πολύ δύσκολο να… συγκρουστούν εκεί μέσα, να τους βγάλεις» τονίζει.

Το αεροσκάφος της σωτηρίας του, ένα C-130 με προσωπικό Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ απογειώθηκε την Πέμπτη (27/4) από το Αεροδρόμιο Ασουάν της Αιγύπτου με προορισμό την Αεροπορική Βάση Wadi Seidna βόρεια του Χαρτούμ στο Σουδάν.

Με την προσγείωση του αεροσκάφους στην Αεροπορική Βάση, το τμήμα SOF προχώρησε σε έλεγχο και εξασφάλιση της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα συνέδραμε στην διάσωση και επιβίβαση στο αεροσκάφος 39 πολιτών εκ των οποίων 20 από Ελλάδα, 1 από Γερμανία, 4 από Ισπανία, 5 από Ολλανδία, 1 από Σερβία, 8 από Φιλιππίνες, καθώς και 6 κατοικίδια (σκύλοι).

 

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης, ο αριθμός των απεγκλωβισθέντων συμπατριωτών μας και μελών οικογενειών τους ανέρχεται στα 125 άτομα.

Την όλη επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης παρακολούθησαν ζωντανά από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Παρών στην άφιξη των διασωθέντων από το Σουδάν, ήταν ο Κυριακός Μητσοτάκης.

«Καταφέραμε και επιστρέψαμε πίσω στην πατρίδα όλους τους συμπολίτες μας» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Με την ολοκλήρωση της εν λόγω επιχείρησης, ο αριθμός των απεγκλωβισθέντων συμπατριωτών μας και μελών οικογενειών τους ανέρχεται στα 125 άτομα σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο ΑΓΕΕΘΑ έκανε ευχαριστήρια ανάρτηση προς τις δυνάμεις απεγκλωβισμού αλλά και τις σύμμαχες χώρες, στην οποία αναφέρει:

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τις στιγμές της επιχείρησης απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν όπως διαβάζουμε στο onalert.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση