Εκλογές 2023: Υπόμνημα ΝΔ στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής του κόμματος του Κασιδιάρη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 21:12 Εκλογές 2023: Υπόμνημα ΝΔ στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής του κόμματος του Κασιδιάρη

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε το Σάββατο (29.04.2023) υπόμνημα ενώπιον του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, κατά της ανακήρυξης του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, το υπόμνημα συνοδεύεται από υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύουν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος «Εθνικού Κόμματος – Έλληνες», το οποίο προσπαθεί να συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.  

Το κόμμα της ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά μέσω ανακοίνωσης του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης, είχε την πρωτοβουλία για την κατάθεση στη Βουλή των διατάξεων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού και κάθε πολίτη να προστατεύει την δημοκρατία από τους εχθρούς της. Σε αυτό τον διαρκή αγώνα θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή». 

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το υπόμνημα 

Εν τω μεταξύ, το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης τριών Αρεοπαγιτών. 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, Δημήτρης Χατζηλιάδης, αιτήθηκε την αποχή τριών δικαστών του Αρείου Πάγου από τη σύνθεση του Πολιτικού Τμήματος, επικαλούμενος δημοσιεύματα, βάσει των οποίων οι τρεις δικαστές πραγματοποίησαν προ διάσκεψη ώστε να προετοιμάσουν απορριπτικό σκεπτικό για τη συμμετοχή του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές.

Αν δεν απέχουν οι δικαστές, το κόμμα του καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ζητά την εξαίρεσή τους από τη σύνθεση. Σε αυτή την περίπτωση, η αίτηση εξαίρεσης θα κριθεί από το Α2 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση