Μητσοτάκης: «Ναι» σε ντιμπέιτ με τον Τσίπρα στις δεύτερες εκλογές - Το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Μαΐου 2023 11:14 Μητσοτάκης: «Ναι» σε ντιμπέιτ με τον Τσίπρα στις δεύτερες εκλογές - Το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ

«Επειδή υπάρχει το μπόνους και αφορά τους δυο πρώτους βεβαίως και πρέπει να γίνει».

«Ναι» σε ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δεύτερες εκλογές, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα». Ειδικότερα, σημείωσε για το debate και τους κανόνες που έχουν τεθεί παραδέχθηκε ότι είναι σκληρό το πλαίσιο αλλά είπε ακόμα ότι είναι μια ευκαιρία για όλα τα θέματα της επικαιρότητας να τοποθετηθούν οι αρχηγοί. Πώς για παράδειγμα αντιλαμβάνονται την προοδευτική διακυβέρνηση.

Για το όχι στο debate με Τσίπρα απάντησε: Οι εκλογές αυτές είναι απλής αναλογικής και πρέπει να συμμετέχουν όλα τα κόμματα στο debate.

Οι επόμενες εκλογές επειδή υπάρχει το μπόνους και αφορά τους δυο πρώτους βεβαίως και πρέπει να γίνει debate.

Ζητώ ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση με τη ΝΔ στο τιμόνι – Το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ

«Οι μόνες εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι αυτές της 21ης Μαΐου, θα σεβαστώ τη λαϊκή εντολή, το εκλογικό αποτέλεσμα θα μας δείξει τις κινήσεις μας τις επόμενες ημέρες» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και συνέχισε: «Με το ΠΑΣΟΚ και τον κο Ανδρουλάκη έχουμε μεγάλες διαφορές, έχει πει ότι δεν με θέλει για πρωθυπουργό αλλά και σε μια σειρά θέματα αναθεώρηση άρθρου 16, αξιολόγηση. Το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να τους ενώνει ένας κοινός τόπος να μην είμαι εγώ πρωθυπουργός. Πιστεύω ότι το καλύτερο σενάριο είναι μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση με τη ΝΔ στο τιμόνι».

Για τις δεύτερες εκλογές: «Εδώ δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει στην πρώτη κάλπη. Διεκδικώ την αυτοδυναμία και πιστεύω ότι θα την πετύχουμε».

«Οι τριετίες θα ξεπαγώσουν όταν ο μέσος όρος της ανεργίας πέσει κάτω από το 10%»

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα το δημογραφικό και για τον λόγο αυτό είπε ότι ανακοίνωσε και τα επιδόματα τέκνων στο δημόσιο, χθες. Αναφέρθηκε επίσης στα άλλα προγράμματα στήριξης των οικογενειών που στόχο έχουν να ενισχύσουν τις εργαζόμενες μητέρες. Θα επιμείνουμε σε αυτή την πολιτική για να αντιστρέψουμε την δημογραφική γήρανση στον πληθυσμό μας, υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για τις τριετίες και αν θα έχουν αναδρομική ισχύ και απάντησε: οι τριετίες θα ξεπαγώσουν όταν ο μέσος όρος της ανεργίας θα πέσει κάτω από το 10%. Είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε, σημείωσε και πρέπει να το δούμε και θα επιδιώξουμε και συζητήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους όπως έγινε και με τον κατώτατο μισθό.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο πρωθυπουργός είπε ότι πιστεύει στο μπόνους και σε αυτό το περιβάλλον γεωπολιτικής αστάθειας δεν χρειάζονται αδύναμες κυβερνήσεις.

Για την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ την χαρακτήρισε αναγκαστική σύμπραξη, η οποία πήγε τη χώρα όμως μπροστά. Μίλησε επίσης για κυβέρνηση όχι του ενός χρώματος. Δηλαδή όπως εξήγησε να συμπεριλάβει στην κυβέρνησή του σε θέσεις ευθύνης όπως το έχει ήδη κάνει ανθρώπους που δεν προέρχονται από τον στενό πυρήνα της ΝΔ. Τώρα σημείωσε άνθρωποι που μπήκαν στην κυβέρνηση χωρίς να είναι μέλη της ΝΔ έγιναν στην συνέχεια και τώρα είναι υποψήφιοι βουλευτές.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση