Η απάντηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για το ντιμπέιτ - «Και με μισή μονάδα μπροστά δεν θα πάει σε δεύτερες εκλογές»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Μαΐου 2023 11:17 Η απάντηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για το ντιμπέιτ - «Και με μισή μονάδα μπροστά δεν θα πάει σε δεύτερες εκλογές»

«Με 50 και 150 ευρώ κανείς δεν σώθηκε. Γυρνάνε και μπούμεραγκ αυτά».

Την άποψη πως οι παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, όπως τα 150 ευρώ στους νέους δείχνει «πανικό» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη τη Δευτέρα (8/5).

«Με 50 και 150 ευρώ κανείς δεν σώθηκε. Γυρνάνε και μπούμεραγκ αυτά», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη σχολιάζοντας πως ανακοινώθηκε η εν λόγω εξαγγελία 10 μέρες μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος, κάτι που «δεν δείχνει σοβαρότητα, ούτε δίνει την εικόνα ενός κόμματος που καλπάζει, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις».

Πρόσθεσε, δε, ότι οι νέες εξαγγελίες για παροχές της τελευταίας στιγμής απαντάνε «σε πολύ καλά επεξεργασμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Δεν θα λυθεί το πρόβλημα των νέων με 150 ευρώ» σημείωσε τονίζοντας πως τα προβλήματα των νέων σχετίζονται με τις σπουδές τους, δηλαδή την ελάχιστη βάση εισαγωγής, με τη στεγαστική κρίση στην Ελλάδα, που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ και με τις συνθήκες εργασίας, ελαστικές σχέσεις και χαμηλούς μισθούς.

Συμπληρώνοντας την απάντησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, στις οποίες περιλαμβάνονται μέτρα στήριξης για τις μητέρες, όπως ο διπλασιασμός του επιδόματος και για τα νέα ζευγάρια, όσον αφορά τη στέγη.

«Ο κύριος Ανδρουλάκης αποφεύγει να πει ότι με τη δεξιά του Μητσοτάκη δεν συνεργάζομαι»

«Όσο φουντώνει η εκλογική αντιπαράθεση τα κόμματα διεκδικούν το χώρο τους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας «είναι αδιανόητο τα μικρά κόμματα να μην παίρνουν ευθύνη για το πώς θα κυβερνηθεί αυτός ο τόπος».

Ακόμα, τόνισε πως αν ο Μητσοτάκης είναι έστω και μισή μονάδα μπροστά δεν θα πάρει το ρίσκο να πάει σε δεύτερες εκλογές, ενώ τέλος τόνισε πως «ο κύριος Ανδρουλάκης αποφεύγει να πει ότι με τη δεξιά του Μητσοτάκη δεν συνεργάζομαι».

Στο μεταξύ, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είπε ότι θα πάει σε ντιμπέιτ των δύο στις δεύτερες εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας γέλασε και είπε: «Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος να πάμε σε δεύτερες εκλογές. Αλλά δεν το πιστεύω. Οι εκλογές αυτές της 21ης Μάη θα βγάλουν κυβέρνηση».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση