Ζάππειο: Ισχυρό μήνυμα ενότητας και νίκης της ΝΔ έστειλαν Μητσοτάκης, Σαμαράς, Καραμανλής

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Μαΐου 2023 21:45 Ζάππειο: Ισχυρό μήνυμα ενότητας και νίκης της ΝΔ έστειλαν Μητσοτάκης, Σαμαράς, Καραμανλής

Ισχυρό μήνυμα ενότητας έστειλε η ΝΔ 12 ημέρες πριν από τις εκλογές, καθώς στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης στο Ζάππειο μίλησαν ο Κ. Μητσοτάκης και οι πρώην πρωθυπουργοί Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής.

«Πριν από σχεδόν 2 χρόνια στον ίδιο χώρο γιορτάζαμε τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κοινότητα, την πιο σημαντική μας επιλογή στη μεταπολιτευτική μας ιστορία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνοντας στο βήμα στην εκδήλωση της ΝΔ για την Ημέρα της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως στις 28 Μαΐου του 1980 η πατρίδα κατόρθωσε να γίνει δεκτή στις ευρωπαϊκές κοινότητες.

«Ο διορατικός Κωνσταντίνος Καραμανλής προτάσσει την εθνική πτυχή του εγχειρήματος», ανέφερε.

Μητσοτάκης: Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ παραλίγο να γκρεμίσει όσα χτίσαμε επί δεκαετίες

«Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός λίγο έλειψε να γκρεμίσει σε μερικές εβδομάδες όσα χτίζαμε επί δεκαετίες το 2015. Το σύνθημα ''δεν ξεχνώ'' είναι και εδώ», συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τα οφέλη από την ένταξή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. «Να σημειώσω τη σταθερή προσήλωση της ΝΔ στην Ευρώπη, πέρα από τα κομματικά όρια», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η πολιτική της παράταξης ήταν, είναι και θα είναι πολιτική αρχών.

«Πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη κοινής πολιτικής κατά του Covid, του ψηφιακού πιστοποιητικού, στη συγκρότηση ταμείου ανάκαμψης», συμπλήρωσε.

«Πήγα και εγώ στις Βρυξέλλες. Διαπραγματεύτηκα 5 ώρες και έφερα 31 δισ. Πρωταθλητές και στην καθιέρωση πλαφόν στο φυσικό αέριο. Κάποιοι δίστασαν, επιμείναμε, διεκδικήσαμε, και η πρότασή μας έγινε ευρωπαϊκή απόφαση», πρόσθεσε.

«Φυλάξαμε τα σύνορά μας και εξηγήσαμε στην Ευρώπη ότι είναι ευρωπαϊκά. Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να πληρώσει και αυτή για τον φράχτη που θα κατασκευάσουμε στον Έβρο», τόνισε.

Μητσοτάκης: Δεν θα δεχθούμε ξανά λανθασμένες συνταγές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «παραμένουμε αταλάντευτα στην επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή». Σημείωσε ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Καραμανλής και Σαμαράς, παρέμειναν αταλάντευτοι στην επιλογή αυτή, χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον ούτε στο 2015, ούτε στο 2012, ούτε στο 2010, όταν μας επιβλήθηκαν λανθασμένες συνταγές».

«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε πλέον τέτοιες συνταγές και κανείς πλέον δεν θα μπορεί να μας κουνήσει το δάχτυλο ότι δήθεν δεν ακολουθούμε ευρωπαϊκές υποδείξεις, όταν έχουμε επιδόσεις πολύ καλύτερες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες», επισήμανε ο Κ. Μητσοτάκης. Υπέδειξε δε ως χρήσιμο εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση το Ταμείο Ανάκαμψης.

Καραμανλής: Η ΝΔ θα κερδίσει και πάλι στις εκλογές

Ο Κώστας Καραμανλής έστειλε το μήνυμα ότι «η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και καθαρό ορίζοντα τετραετίας».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημερινή πραγματικότητα και είπε ότι η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα, και δεν έχει την πολυτέλεια για πολιτική αστάθεια, ακυβερνησία, και ατέρμονα κομματικά παζάρια.

"Την επόμενη των εκλογών η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση βιώσιμη, με καθαρή εντολή και ορίζοντα τετραετίας. Τη σταθερότητα και την προοπτική αυτή μόνο η παράταξή μας μπορεί να εγγυηθεί. Όπως το κάνει επί μισό σχεδόν αιώνα" είπε. Ο κ.Καραμανλής τόνισε επίσης ότι "με τη στήριξη όλων μας η παράταξή μας είναι ισχυρή και θα επιτύχει μια ακόμα εκλογική νίκη στις επικείμενες εκλογές" και κατέληξε:

"Αναμφίβολα, η κυβέρνηση έχει να επιδείξει σοβαρό έργο. Η βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες, οι επενδύσεις, η φορολογική μεταρρύθμιση, η ουσιαστική προώθηση του ψηφιακού κράτους, η διαχείριση του μεταναστευτικού, η αναβάθμιση της αποτρεπτικής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων είναι χειροπιαστά παραδείγματα».

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε: «Η επόμενη κυβέρνηση, κύριε πρωθυπουργέ, πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια με ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Ιδιαίτερα στους ευαίσθητους τομείς της δημόσιας υγείας και παιδείας, της ασφάλειας των πολιτών και της απονομής της δικαιοσύνης».

Ο Κ. Καραμανλής στην ομιλία του αναφέρθηκε με σκληρά λόγια για την εξέλιξη της ΕΕ ως προς την αλληλεγγύη που επιδεικνύει, προειδοποιώντας ότι οι αύξηση των κοινωνικών ανιστοτήτων συνιστά νάρκη στα θεμέλια της Ενωμένης Ευρώπης. Επίσης αναφέρθηκε στη στάση της ΕΕ στην περίπτωση της χώρας μας ενώ παραδέχθηκε ότι υπήρξαν λάθη και από την Ελλάδα.

"Δεν αμφισβητείται όμως ότι και η συνταγή που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, πέρα από συγκεκριμένα αυτονόητα και υπερήμερα μέτρα, ήταν εν πολλοίς εξοντωτική, τιμωρητική και προς παραδειγματισμό άλλων. Ούτε αμφισβητείται ότι απέτυχαν σε όλες σχεδόν τις προβλέψεις τους, όπως άλλωστε παραδέχθηκαν και οι ίδιοι, βεβαίως κατόπιν εορτής" είπε.

Σαμαράς: Είμαστε εδώ δύο πρώην πρωθυπουργοί και ο σημερινός, με βαρείς συμβολισμούς

«Δύο πρώην πρωθυπουργοί μαζί με τον σημερινό πρωθυπουργό βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με βαρείς συμβολισμούς και για την παράταξη και για τη χώρα. Και οι τρεις με πίστη στο ευρωπαϊκό ιδεώδες αλλά και με ανησυχία για το πού πάει η Ευρώπη σήμερα», είπε ο Αντώνης Σαμαράς. «Δεν μιλάω ως ευρωσκεπτικιστής, αλλά ως ευρωφιλόδοξος», σημείωσε.

Στην ομιλία του, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην «πολύ σωστή απόφαση» της κυβέρνησης Μητσοτάκη για επέκταση του φράχτη στον Έβρο, σε αντίστιξη με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επέκρινε και τη λογική των «Πρεσπών του Αιγαίου» που υιοθετεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δείτε την εκδήλωση στο Ζάππειο

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση