Στον ανακριτή Άρτας ο πατέρας που ξέχασε το 5,5 μηνών βρέφος στο αυτοκίνητο - Το Σάββατο η κηδεία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 11:10 Στον ανακριτή Άρτας ο πατέρας που ξέχασε το 5,5 μηνών βρέφος στο αυτοκίνητο - Το Σάββατο η κηδεία

Ο εισαγγελέας του έχει ασκήσει ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Την πόρτα του ανακριτή της Άρτας πέρασε πριν λίγο ο 37χρονος πατέρας του 5,5 μηνών βρέφους που το ξέχασε στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα αυτό να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο εισαγγελέας του έχει ασκήσει ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου ενώ ο ίδιος 37χρονος αλλά και η σύζυγός του νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Άρτας.

 

 

Ο πατέρας νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ψυχιατρικής κλινικής, ενώ από χθες φαίνεται πως συνέρχεται σιγά σιγά και συναντήθηκε με τη σύζυγό του. Το ζευγάρι αγκαλιάστηκε και ξέσπασε στα κλάματα.

Το χρονικό της τραγωδίας και το μοιραίο τηλεφώνημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται πως ο πατέρας δέχτηκε ένα τηλεφώνημα, που φέρεται να τον οδήγησε στο να ξεχάσει το παιδί στο αμάξι. Συγκεκριμένα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μετέδωσε πως ο 37χρονος είπε στον ανακριτή, ότι το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε να πάει την κόρη του στον βρεφονηπιακό σταθμό και από εκεί στη δουλειά του. Ωστόσο, δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν συνάδελφο στον ΔΕΔΔΗΕ, όπου τον ενημέρωσε πως έπρεπε να μεταβούν επειγόντως στη Λευκάδα για να αποκαταστήσουν μια βλάβη.

Τότε, φέρεται πως ο πατέρας βυθίστηκε και ξέχασε εντελώς ότι στο πίσω κάθισμα, στο καρεκλάκι του, κοιμόταν το μωρό του. Έτσι, έφτασε λίγο πιο έξω από τον βρεφονηπιακό, όμως αντί να σταματήσει και να αφήσει το παιδί του, έστριψε με προορισμό τη δουλειά του, όπου πήρε ένα υπηρεσιακό όχημα και μετέβη στη Λευκάδα.

«Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη»

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 7 το πρωί. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Tο παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη», φέρεται να είπε στον εισαγγελέα.

Ο πατέρας λοιπόν, δεν αντιλήφθηκε το λάθος του μέχρι να φτάσει το μεσημέρι, ανέφερε το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού. Περίπου στις τρεις το μεσημέρι, φέρεται πως τον πήρε τηλέφωνο η σύζυγος του και τον ενημέρωσε ότι το παιδί δεν είναι στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Τότε, εκείνος φέρεται να είπε «κλείσε, ξέχασα το παιδί στο αυτοκίνητο» και να έσπευσε στο αυτοκίνητο του, όπου εντόπισε το μωρό να βγάζει αφρούς από το στόμα. Στη συνέχεια το μετέφερε στο νοσοκομείο και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν στη ζωή, το παιδί είχε καταλήξει.

Το Σάββατο η κηδεία του μωρού

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί το Σάββατο το μεσημέρι στο χωριό Περδικορράχη της Άρτας. Εκεί θα γίνει η τελετή ταφής του πεντέμισι μηνών βρέφους. Ο ιερέας θα διαβάσει μια ευχή και το όνομα που θα δοθεί στο παιδί θα είναι Λυδία – Ελένη.

Χθες, περαστικοί άφησαν λίγα λουλούδια κι ένα κερί στο σημείο που έσβησε το 5,5 μηνών κοριτσάκι, με το μήνυμα «Καλό ταξίδι αγγελούδι μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση