Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Σαντορίνη και Αμοργό - Αισθητή η δόνηση στα 2 νησιά των Κυκλάδων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023 11:26 Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Σαντορίνη και Αμοργό - Αισθητή η δόνηση στα 2 νησιά των Κυκλάδων

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Σαντορίνη με ντόπιους και τουρίστες να αναστατώνονται. Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθός του, ήταν 4,2 Ρίχτερ…

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:49 στη θαλάσσια περιοχή των Κυκλάδων ανάμεσα σε Σαντορίνη και Αμοργό. Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού, το επίκεντρο ήταν 22 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης στην Αμοργό. Το εστιακό του βάθος του σεισμού ήταν στα 10 χιλιόμετρα, γεγονός που έπαιξε ρόλο στο να γίνει η σεισμική δόνηση αισθητή στα δύο νησιά.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση