Ποια βιβλία πήραν ως δώρο όλοι οι βουλευτές που ορκίστηκαν σήμερα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 14:02 Ποια βιβλία πήραν ως δώρο όλοι οι βουλευτές που ορκίστηκαν σήμερα

Η χάρτινη τσάντα που τους περίμενε στο έδρανο

Μια χάρτινη τσάντα με βιβλία περίμενε στα έδρανα τους νέους βουλευτές που προέκυψαν μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ορκίστηκαν σήμερα. Ειδικότερα, το Κοινοβούλιο δώρισε στα νέα μέλη του δύο εκδόσεις του «Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία».

Το ένα φέρει τον τίτλο «Στης Βουλής τα πέριξ: Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ο Εθνικός Κήπος» όπου παρουσιάζεται αναλυτικά και με υπέροχες φωτογραφίες η ιστορία τόσο του εμβληματικού αρχιτεκτονήματος που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος και στήθηκε εις μνήμην των αταυτοποίητων στρατιωτών που έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας μας, όσο και του κοντινού Εθνικού Κήπου.

Η δεύτερη έκδοση φέρει τον τίτλο «Λορέντζος Μαβίλης: Πολιτικός, ποιητής, εθνικός ήρωας». Το Ίδρυμα της Βουλής στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους και την ενσωμάτωση των Νέων Χωρών στον εθνικό κορμό, είχε διοργανώσει τον Δεκέμβριο του 2012 αφιέρωμα στον πολιτικό, ποιητή και εθελοντή στρατιώτη Λορέντζο Μαβίλη (1860-1912), ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη του Δρίσκου στις 28 Νοεμβρίου 1912. Η έκδοση λοιπόν που διανεμήθηκε, φιλοξενεί τις εισηγήσεις των ομιλητών όπου αποδεικνύεται η πολύπλευρη προσωπικότητα του Μαβίλη καθώς και το πολιτικό και λογοτεχνικό πλαίσιο της εποχής όπου έδρασε.

Παράλληλα στους εκπροσώπους του έθνους μας δόθηκε ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, μαζί με μια σειρά από χρηστικές οδηγίες.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση