Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Κανείς δεν περίμενε ότι η Τζωρτζίνα θα οδηγηθεί στο θάνατο» κατέθεσε παιδίατρος του «Αγλαΐα Κυριακού»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 12:49 Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Κανείς δεν περίμενε ότι η Τζωρτζίνα θα οδηγηθεί στο θάνατο» κατέθεσε παιδίατρος του «Αγλαΐα Κυριακού»

Όπως ανέφερε η γιατρός το κοριτσάκι λίγο πριν φύγει από τα ζωή είχε κάνει κάποια επεισόδια τα οποία όμως είχαν αντιμετωπιστεί, ενώ είχε αρχίσει να σιτίζεται

«Κανείς μας δεν περίμενε ότι το παιδί θα οδηγηθεί στο θάνατο» είπε σήμερα, Παρασκευή, για τη μικρή Τζωρτζίνα Δασκαλάκη, καταθέτοντας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η παιδίατρος του «Αγλαΐα Κυριακού» Κωνσταντίνα Πατούνη, η οποία συμμετείχε στην ομάδα των γιατρών που είχαν εξετάσει το κοριτσάκι στις 27 και 28 Ιανουαρίου του 2022, διαπιστώνοντας ότι ήταν αιμοδυναμικά σταθερή με σταθερό οξυγόνο και σφίξεις.

 

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η μάρτυρας αναφέρθηκε, όμως, και στη στάση της κατηγορούμενης μητέρας εντός του νοσοκομείου, καταθέτοντας μεταξύ άλλων, πως η Ρούλα Πισπιρίγκου «έρχονταν ήρεμα στην πόρτα του δωματίου (σ.σ. νοσηλείας του παιδιού)» και έλεγε στους γιατρούς που ήταν στο διάδρομο για επισκέψεις σε άλλους ασθενείς "ελάτε κάνει επεισόδιο"».

Όπως ανέφερε η γιατρός το κοριτσάκι λίγο πριν φύγει από τα ζωή είχε κάνει κάποια επεισόδια τα οποία όμως είχαν αντιμετωπιστεί, ενώ είχε αρχίσει να σιτίζεται. Μεταξύ άλλων στην κατάθεση της η μάρτυρας περιέγραψε: «Την Παρασκευή μας ειδοποίησε η μάνα για το πρώτο επεισόδιο του παιδιού. Μας είπε ψύχραιμα "ελάτε". Το παιδί είχε χαμηλό κορεσμό, ταχυκαρδία, το κεφάλι ήταν γυρισμένο αριστερά, οι κόρες ήταν μυδριασμένες. Του χορηγήσαμε οξυγόνο. Με το ενδεχόμενο να είναι σπασμοί του χορηγήσαμε και αγωγή. Το επεισόδιο κράτησε τρία λεπτά. Βγήκαμε από το θάλαμο, συνεχίσαμε. Στις 11:25 μας είπε πάλι η μαμά πως κάτι συνέβη. Ήταν ένα παρόμοιο επεισόδιο με πιο σύντομη διάρκεια, 1,5 λεπτού. Στο τρίτο επεισόδιο δεν ήμουν παρών, ενημερώθηκα από συναδέλφους». Στη συνέχεια η γιατρός δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα και τους συνηγόρους.

Εισαγγελέας: Πώς σας ειδοποιούσε η μητέρα;
Μάρτυρας: Ερχόταν ήρεμα στην πόρτα του δωματίου και έλεγε «ελάτε κάνει επεισόδιο». Εμείς ήμασταν στο διάδρομο και κάναμε επισκέψεις σε θαλάμους.

Συνήγορος Υποστήριξης Κατηγορίας: Λέτε στην κατάθεση σας στην αστυνομία, πως δεν υπήρχε εμφανής λόγος για την ανακοπή της Τζωρτζίνας. Ποιος εμφανής λόγος θα μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατο ένα παιδί που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με την Τζωρτζίνα;
Μάρτυρας: Παιδιά με τέτοια εικόνα μπορούν για παράδειγμα να πάθουν κάποια βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού και να καταλήξουν. Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε ένα σταθερό αιμοδυναμικά παιδί με σταθερό οξυγόνο και σφύξεις. Όταν φύγαμε από νοσοκομείο την Παρασκευή κανείς μας δεν περίμενε ότι αυτό το παιδί θα οδηγηθεί στο θάνατο.
 

 
 

Η μάρτυρας κλήθηκε μάλιστα να σχολιάσει και βίντεο το οποίο είχε τραβήξει η Ρούλα Πισπιρίγκου και κατέγραφε το μόνιτορ την ώρα που ήταν σε εξέλιξη επεισόδιο της Τζωρτζίνας. Η γιατρός δεν θέλησε να κάνει αξιολόγηση της κατάστασης του παιδιού με αφορμή το βίντεο, με αποτέλεσμα να δεχθεί σειρά ερωτήσεων από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης μητέρας, που επικαλέστηκε άλλη γιατρό η οποία είχε αναφερθεί στη σοβαρότητα του επεισοδίου. «Δεν ήμουν παρούσα στα επεισόδια. Δεν μπορώ να αξιολογήσω ιατρικά κάτι που δεν ήμουν παρούσα. Με ρωτάτε αν έκαναν λάθος οι συνάδελφοι μου στην Πάτρα; Δεν είναι ο ρόλος μου αυτός …», είπε η γιατρός και απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορούμενης, Αλέξη Κούγια, κατέθεσε πως τα επεισόδια στα οποία ήταν παρούσα «ήταν σύντομα» και αυτά «λύθηκαν εύκολα και γρήγορα».

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση