Εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στην Τεκτονική Στοά, ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο πακέτο - Κλειστή η Αχαρνών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 09:23 Εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στην Τεκτονική Στοά, ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο πακέτο - Κλειστή η Αχαρνών

Εκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε, σήμερα το πρωί, έξω από το κτίριο της Τεκτονικής Στοάς της Ελλάδος στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Σουρμελή στο κέντρο της Αθήνας, προκαλώντας συναγερμό στις αστυνομικές Αρχές.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στις 6.30 το πρωί, άγνωστος τηλεφώνησε στο 112 και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στην οδό Σουρμελή 2, χωρίς να αναφέρει ώρα έκρηξης.

Ειδοποίησε για βόμβα και λίγο αργότερα εξερράγη

Αμέσως, αποκλείστηκε η περιοχή από την αστυνομία και πράγματι -λίγη ώρα αργότερα- σημειώθηκε η έκρηξη, από την οποία δεν υπήρξε τραυματισμός και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, κυρίως μαύρισμα της τοιχοποιίας εξωτερικά του κτιρίου.

Ελεγχόμενη έκρηξη στο δεύτερο «ύποπτο» αντικείμενο

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικων Μηχανισμών που ερευνά τον χώρο, ενώ έχει κλείσει η οδός Αχαρνών και στα δύο ρεύματα, από την οδό Μακεδονίας μέχρι την πλατεία Βάθη.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ όταν έφτασαν στο σημείο εντόπισαν και ένα ξύλινο κουτί «που θεωρήθηκε ύποπτο» και ακολούθησε ελεγχόμενη έκρηξη.

Εικόνες και βίντεο από την Τεκτονική Στοά:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση