Τραγωδία στη Νέα Μάκρη: Η 10χρονη βούτηξε στην πισίνα με γεμάτο στομάχι - Τι υποστηρίζει ο γιατρός που της έκανε ΚΑΡΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 09:34 Τραγωδία στη Νέα Μάκρη: Η 10χρονη βούτηξε στην πισίνα με γεμάτο στομάχι - Τι υποστηρίζει ο γιατρός που της έκανε ΚΑΡΠΑ

Η μικρή βούτηξε στο νερό για να πιάσει μια μάσκα και στη συνέχεια βούλιαξε - Δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας και ήξερε να κολυμπάει πολύ καλά

«Φως» στις συνθήκες θανάτου της 10χρονης που πνίγηκε στην πισίνα του συγκροτήματος κατοικιών που παραθέριζε με τους γονείς του στη Νέα Μάκρη, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή στην οποία θα υποβληθεί η σορός της.

Ένας από τους δύο γιατρούς που προσπάθησαν να σώσουν το παιδί με ΚΑΡΠΑ, ισχυρίστηκε στο protothema.gr πως το παιδί έβγαζε φαγητό από το στόμα την ώρα που δεχόταν τις πρώτες βοήθειες για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Πώς έγινε η τραγωδία

Ήταν λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής και η ανήλικη βρισκόταν στην αυλή του συγκροτήματος επί της οδού Ποσειδώνος όπου έπαιζε με έναν φίλο της.

Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν και η μητέρα της η οποία φόρτωνε το αυτοκίνητο τους προκειμένου να επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Αθήνα. Νωρίτερα, είχε φύγει από την Νέα Μάκρη ο πατέρας της μαζί με το δίδυμο αδελφό της. Κάποια στιγμή, ο φίλος της 10χρονης ανέβηκε στο διαμέρισμα και το κορίτσι έμεινε μόνο του στο χώρο της πισίνας.

Τότε, βούτηξε στο νερό για να πιάσει μια μάσκα που είχε πετάξει η παρέα της στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού που έπαιζαν τις τελευταίες ημέρες. Για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής η 10χρονη βούλιαξε στον πάτο της πισίνας όπου έμεινε για τουλάχιστον 3 λεπτά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο διαχειριστής του συγκροτήματος άκουσε τον φίλο της να καλεί σε βοήθεια και έτρεξε για να τη σώσει. Όταν έφτασε το παιδί ήταν μελανιασμένο και ανάσαινε με δυσκολία. Δύο γιατροί, που μένουν στην πολυκατοικία, ξεκίνησαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ στην 10χρονη ώστε να την επαναφέρουν.

«Βρήκα το παιδί με τις αισθήσεις του. Δεν μπορούσε να πάρει εύκολα ανάσα και κάναμε κύκλους ΚΑΡΠΑ, εγώ με τον πατέρα μου μαζί που είναι γιατρός και αυτός, και ένας κύριος που είχε γνώσεις πρώτων βοηθειών και δούλευε σε ένα παραδίπλα μαγαζί. Εναλλάξ βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον και προσπαθούσαμε να βγάλουμε γαστρικό περιεχόμενο από το κορίτσι, από το εντερικό σύστημα του παιδιού. Το προσπαθούσαμε για τουλάχιστον 15-20 μέχρι να έρθουν οι μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ και μετά άλλα τόσα μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Αλλά, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε», λέει ο νεαρός γιατρός.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια της μητέρας της 10χρονης η οποία βρισκόταν ελάχιστα μέτρα μακριά από την πισίνα και άρχισε να φωνάζει για ασθενοφόρο. Η πρώτη κλήση στο 166 έγινε στις 18:12 και δέκα λεπτά αργότερα στο συγκρότημα έφτασαν δύο μηχανές του ΕΚΑΒ. Στις 18.40 ένα ασθενοφόρο παρέλαβε το κορίτσι και το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.

Ωστόσο, κάποιοι από τους ενοίκους του συγκροτήματος υποστηρίζουν πως η 10χρονη είχε σφυγμό και ικανοποιητικό κορεσμό και ενδεχομένως να είχε σωθεί αν δεν καθυστερούσε να φτάσει το ασθενοφόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας και ήταν δεινή κολυμβήτρια. Άγνωστο παραμένει, όμως, για ποιο λόγο η 10χρονη βούλιαξε μέσα στην πισίνα.

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση