Μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Μάνδρα και Μέγαρα - Μήνυμα του 112 για εκκένωση 4 οικισμών - Καίγονται σπίτια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 16:52 Μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Μάνδρα και Μέγαρα - Μήνυμα του 112 για εκκένωση 4 οικισμών - Καίγονται σπίτια

Η φωτιά στη Μάνδρα μπορεί να είναι σε ύφεση, ωστόσο, το μεσημέρι της Πέμπτης (20.07.2023) σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση και στην περιοχή δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112.

Συγκεκριμένα υπάρχουν αναζωπυρώσεις της φωτιάς μεταξύ Μάνδρας και Μεγάρων με την κινητοποίηση να είναι μεγάλη. Η εντολή εκκένωσης αφορά τις περιοχές Αγιος Σωτήρας, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρα και Παλαιοχώρι με τους κατοίκους να τους λένε να πάνε προς την Οινόη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι αναζωπυρώσεις εντοπίζονται βόρεια της Βλυχάδας και ανατολικά της Κανδήλη και υπάρχει μεγάλη κινητικότητα των δυνάμεων κατάσβεσης.

Στην Αγία Σωτήρα η κατάσταση είναι δύσκολη με τις φλόγες να απειλούν σπίτια. Η φωτιά μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο. Στην Αγιά Σωτήρα κάποια σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Απειλείται επίσης ο οικισμός Πουρνάρι  στην αναζωπύρωση που έχει σημειωθεί κοντά στα Δερβενοχώρια στην περιοχή Καραούλι.

Η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon μέχρι τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Συνολικά στην περιοχή της Μάνδρας και των Δερβενοχωρίων επιχειρούν 250 πυροσβέστες, 8 πεζοπόρα τμήματα, 75 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Το σημείο που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι στη Βοιωτία, στην περιοχή Κανδύλι, όπου υπάρχει φωτιά μέσα σε χαράδρα και αν ξεφύγει, μπορεί να επεκταθεί .

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση