Παραίτηση Μηταράκη: «Τις κρίσιμες μέρες ήταν εκτός» – Τα φάουλ και οι εξηγήσεις που... δεν έπεισαν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 16:42 Παραίτηση Μηταράκη: «Τις κρίσιμες μέρες ήταν εκτός» – Τα φάουλ και οι εξηγήσεις που... δεν έπεισαν

Έντονο είναι το παρασκήνιο στο κυβερνητικό σκηνικό για την παραίτηση που υπέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, το μεσημέρι της Παρασκευής (28.07.2023). Μία παραίτηση που επί της ουσίας είναι καρατόμηση.

Ο Νότης Μηταράκης είχε μία… δεύτερη ευκαιρία, αλλά δεν την αξιοποίησε. Το τελευταίο… φάουλ με την ηχηρή απουσία του, την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός για τις φωτιές, συντονίζοντας όλες τις επιχειρήσεις, περνάει λάθος μήνυμα σε σχέση με τη λειτουργία της κυβέρνησης και στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι ειλημμένη η απόφαση να γίνονται αμέσως διορθωτικές κινήσεις, όταν εντοπίζονται δυσλειτουργίες.

Άλλωστε, από το βράδυ της επανεκλογής του στις 25 Μαΐου 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δε θα γίνονται ανεκτές και πως μοναδικός στόχος είναι η σκληρή δουλειά και η τήρηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του Νότη Μηταράκη διότι «απουσίαζε εκτός Αθηνών τις τελευταίες ημέρες που δίνονταν μάχες στα πύρινα μέτωπα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως όταν η χώρα δίνει μάχη σε ακήρυχτο πόλεμο, τα στελέχη της κυβέρνησης οφείλουν να είναι εκεί που πρέπει: στην πρώτη γραμμή». Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι «έτσι θα γίνεται πλέον για όλους» και τόνιζαν πως ο πρωθυπουργός δεν θα ανεχθεί παρόμοιες συμπεριφορές.

Στην περίπτωση του κ. Μηταράκη βάρυναν τα πρόσφατα γεγονότα με την έφιππη αστυνομία, αλλά και με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, προσθέτουν οι πηγές από το Μαξίμου.

Πληροφορίες ανέφεραν από το πρωί ότι ο κ. Μηταράκης τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε οικογενειακές διακοπές στην Πάτμο. Από το περιβάλλον του πρώην υπουργού επισημαίνεται πως ο ίδιος είχε ενημερώσει, πλην όμως κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν ότι δεν νοείται κεντρικά κυβερνητικά στελέχη να απουσιάζουν από τις θέσεις τους την ώρα που εξελίσσεται μια τόσο δύσκολη μάχη με τις πυρκαγιές.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση