«Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν για τις παραλίες» - Εντολή Χατζηδάκη να ενταθούν οι έλεγχοι με αφορμή και το «Κίνημα της Πετσέτας»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 18:04 «Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν για τις παραλίες» - Εντολή Χατζηδάκη να ενταθούν οι έλεγχοι με αφορμή και το «Κίνημα της Πετσέτας»

Εντολή να ενταθούν οι έλεγχοι στις παραλίες, με αφορμή και το “Κίνημα της Πετσέτας“, έδωσε στις αρμόδιες υπηρεσίες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των όρων που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα στους παραβάτες. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, οι έλεγχοι αυτοί, είτε αυτεπάγγελτα είτε ύστερα από καταγγελίες που υποβάλουν οι πολίτες θα ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου προκειμένου να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

“Σε κάθε περίπτωση, απόφασή μας είναι να τηρηθεί η νομιμότητα στις παραχωρημένες από το Δημόσιο παραλίες και να τηρηθούν στο ακέραιο οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Κάθε παραβίαση της νομιμότητας θα μας βρει απέναντι. Έδωσα εντολή στη νέα στην Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Ν. Κόλλια έτσι ώστε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες, οι σχετικοί έλεγχοι να ενταθούν με όλες τις προβλεπόμενες συνέπειες για τους παραβάτες. Ας γνωρίζουν όσοι δεν σέβονται το περιεχόμενο των σχετικών συμβάσεων, ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν”, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των ελέγχων που ήδη διεξάγονται και ύστερα από τις καταγγελίες που υπεβλήθησαν για την μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου, στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου έκαναν αυτοψίες στο διάστημα 21 – 24 Ιουλίου, διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις και προχωρούν άμεσα στην έκδοση πρωτοκόλλων απομάκρυνσης τριών επιχειρήσεων από αυτές.

Τι είναι το “Κίνημα της Πετσέτας”

Το “Κίνημα της Πετσέτας” ζητά ελεύθερες παραλίες για όλους, την ώρα που κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν μισθώσει από τον Δήμο τμήμα των παραλιών, επεκτείνουν αυθαίρετα τις άδειες που έχουν για ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Η αρχή έγινε τον Ιούνιο στη Ρόδο με την ίδρυση του δικτύου «Ομπρέλα», για την προάσπιση του δημόσιου χώρου. Οι πολίτες του νησιού εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με την αυθαίρετη και παράνομη δόμηση των κοινόχρηστων χώρων, ιδίως δε των δημοσίων αγαθών του αιγιαλού και της παραλίας σε ολοένα και περισσότερα σημεία του νησιού.

Μετά τη Ρόδο, σειρά είχε η Πάρος. Οι πολίτες του νησιού κινητοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τις πετσέτες θαλάσσης για να διεκδικήσουν ελεύθερη πρόσβαση σε παραλίες που έχουν καταλάβει παρανόμως ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων. Η πρώτη διαμαρτυρία των μελών Κίνησης Πολιτών Πάρου για τις Παραλίες έγινε στις 23 Ιουλίου στη μικρή Σάντα Μαρία. Στις 30 Ιουλίου ακολούθησε δεύτερη δράση στην παραλία Μαρτσέλο της Παροικιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση