Αυτές είναι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πυρόπληκτους παραγωγούς - Αναλυτικά τα ποσά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 22:15 Αυτές είναι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πυρόπληκτους παραγωγούς - Αναλυτικά τα ποσά

Αποφάσεις για τις αποζημιώσεις που θα δοθούν σε πληγέντες παραγωγούς από τις φωτιές έλαβε ο ΕΛΓΑ, ύστερα από συνεργασία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, και του προέδρου του Οργανισμού, Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου.

Όπως αποφασίστηκε στη σημερινή (02.08.2023) συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, οι τιμές ενίσχυσης των καλλιεργειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές 2023, οι οποίες εντάσσονται σε προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Κρατική Αρωγή» ορίζονται ως εξής:

1. Ελαιόδενδρα: 160 ευρώ
2. Λοιπές δενδρώδεις καλλιέργειες: 107 ευρώ
3. Αμπελοειδή: 3.500 ευρώ ανά στρέμμα
4. Αρωματικά φυτά: 2.000 ευρώ ανά στρέμμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα στελέχη του ΕΛ.Γ.Α. επιχειρούν σε όλες τις περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα και συγκεκριμένα:

1. Στην Μαγνησία ολοκληρώνεται εντός των ημερών η καταγραφή των απωλειών ζωικού κεφαλαίου.

2. Στην Ρόδο εξελίσσονται οι επισημάνσεις τόσο στο φυτικό κεφάλαιο όσο και στο ζωικό.

3. Στην Κέρκυρα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, τα συνεργεία του ΕΛ.Γ.Α. μετέβησαν στο πεδίο και ολοκληρώνουν το έργο των επισημάνσεων.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση