Θρήνος και οργή για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 22:03 Θρήνος και οργή για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

«Πήγε να δει την ομάδα του και δεν γύρισε ποτέ» λένε όσοι γνώρισαν τον 29χρονο από την Ελευσίνα, που δολοφονήθηκε άνανδρα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ

Πρόωρο τέλος σε συνθήκες που ντροπιάζουν τη χώρα έβαλε η ωμή οπαδική βία στη ζωή του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, που δολοφονήθηκε αργά τη Δευτέρα έξω από το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, της ΑΕΚ, από χούλιγκανς της Ντιναμό της Ζάγκρεπ.

Η οικογένεια, η κοινότητα των φιλάθλων της ομάδας, η κοινωνία θρηνούν έναν νέο άνθρωπο,  ιδιαίτερα αγαπητό από όλους. Αναζητούν απαντήσεις για τον θάνατο, ζητώντας τη σύλληψη των δραστών και την προσαγωγή τους στη Δικαιοσύνη.

Πάνω από 110 άνθρωποι, σχεδόν όλοι Κροάτες, κρατούνται σε σχέση με την υπόθεση, κάποιοι φέρονται να προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα. Η αστυνομία ευλεπιστεί ότι το DNA θα οδηγήσει στα ίχνη του δολοφόνου, υπάρχουν όμως μεγάλα ερωτήματα  που ζητούν απαντήσεις για τα επιχειρησιακά σφάλματα και για την αδυναμία της αστυνομίας να εντοπίσει και να σταματήσει έγκυρα τη φάλαγγα των χούλιγκαν.

Τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του Κατσουρή

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, περίπου 200 άτομα της Ντιναμό βρέθηκαν στην πλατεία της «Αγιάς Σοφιάς-OPAP Arena», στη Νέα Φιλαδέλφια, τραμπουκίζοντας όποιον ήταν εκεί, κάποιοι μάλιστα  έκαναν και προσπάθειες για να μπουν στο γήπεδο, του οποίου οι πόρτες ήταν κλειστές.

Εν τω μεταξύ, όσοι ήταν στο σημείο κλείστηκαν στα καταστήματα γύρω από την OPAP Arena, προκειμένου να προστατευτούν από τις άγριες συμπλοκές.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο αφού είχαν αρχίσει τα επεισόδια.

Ανάμεσα στο πλήθος ήταν και ο Μιχάλης Κατσούρης, ο οποίος μέσα στη συμπλοκή τραυματίστηκε βαρύτατα από μαχαίρι. Ο δράστης, που παραμένει ασύλληπτος, είχε χρησιμοποιήσει μαχαίρι κάραμπιτ για να χτυπήσει τον Κατσούρη, όπως είχε δολοφονηθεί τον Φεβρουάριο του 2022 ο Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη.

Ο άτυχος 29χρονος δέχτηκε χτύπημα στο μπράτσο. Φαίνεται πως κατάφερε να διασχίσει μια απόσταση 100 μέτρων και στη συνέχεια σωριάστηκε στο έδαφος και κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Στα επεισόδια τραυματίστηκαν ακόμη οκτώ άνθρωποι (τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες), ανάμεσα τους και ένας 17χρονος.

Μέσα στην τραγωδία του θανάτου του Κατσουρή, η μητέρα του εισήχθη στον «Ερυθρό Σταυρό» με συμπτώματα εμφράγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την τραγική διαδικασία της αναγνώρισης του γιου της, η γυναίκα εμφάνισε συμπτώματα που παρέπεμπαν σε έμφραγμα, όπως πόνο στον θώρακα, δυσχέρεια, τάση λιποθυμίας. Οι εξετάσεις δεν έδειξαν μεν έμφραγμα, αλλά σε κάθε περίπτωση η μητέρα του 29χρονου θα παραμείνει στο νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους.

Μαρτυρικός ο θάνατος

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, κατά τη διάρκεια της επιδρομής των Κροατών χούλιγκαν, ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ δέχθηκε μαχαίρωμα στη βραχιόνιο αρτηρία - το οποίο ήταν και μοιραίο.

Ο 29χρονος, κατά πληροφορίες, αμέσως μετά, έτρεξε να κρυφτεί πίσω από περίπτερο και τότε φαίνεται ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» σχεδόν νεκρός, χωρίς να διαπιστώνεται ότι έφερε εμφανείς κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αμέσως οι γιατροί που τον υποδέχθηκαν του έκαναν ΚΑΡΠΑ και έδωσαν τιτάνια μάχη προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή. Κατά πληροφορίες, ο 29χρονος επανήλθε για λίγο, ωστόσο κάποια λεπτά μετά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Η ενημέρωση του νοσοκομείου έκανε λόγο για έναν 29χρονο (από λάθος αναφέρεται ως 22χρονος) που «διεκομίσθη με ασθενοφόρο, σε ανακοπή ΝΕΚΡΟΣ, στις (23:45 hrs) με βαθύ θλαστικό ΑΡ βραχιονίου, (από Τέμνον και νύσσον όργανο), από την Νέα Φιλαδέλφεια - διασωληνώθηκε, έγινε ΚΑΡΠΑ έως τις 01:20 hrs».

katsouris_3

Έρευνα για τον δράστη

Τέσσερις από τους 98 συλληφθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι (ήταν τραυματίες), ενώ οι υπόλοιποι 94 θα οδηγηθούν αύριο Τετάρτη στον εισαγγελέα. Από όλους λαμβάνεται γενετικό υλικό σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη μέσω DNA.

Παράλληλα, η Αστυνομία συνεχίζει τους εξονυχιστικούς ελέγχους και τις προσαγωγές Κροατών στην Αθήνα, αλλά και όσων επιχειρούν να φύγουν από την χώρα, από τα συνοριακά περάσματα, όπου έχουν δοθεί αυστηρές εντολές να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή. Γύρω στις 16.00 το απόγευμα προσήχθη στον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά ένας 20χρονος Κροάτης, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα και κρατείται προκειμένου να εξακριβωθεί αν εμπλέκεται στα χθεσινά επεισόδια.

Στους Ευζώνους συνελήφθησαν επτά Κροάτες που έφευγαν από την Ελλάδα. Σε βάρος τους δεν προέκυψαν στοιχεία για ανάμειξη στα χτεσινά επεισόδια, αλλά στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν μαχαίρια, γι' αυτό κρατούνται και θα οδγηθούν στον εισαγγελέα.

«Πήγε να δει την ομάδα του και δεν γύρισε ποτέ»

Φίλοι της οικογένειας Κατσουρή μιλούν για το ήθος και την προσωπικότητα του Μιχάλη ενώ ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, φίλος της οικογένειας κάνει λόγο στο protothema.gr για ένα νέο που λάτρευε την ομάδα του.

« Την οικογένεια Κατσουρή τη γνωρίζω πολλά χρόνια, γιατί ο πατέρας του Μιχάλη εργάζεται στο Δήμο μας και είχα την τύχη και τη χαρά να γνωρίσω τον Μιχάλη. Ήταν ένα εξαίρετος νέος, σοβαρός άνθρωπος που λάτρευε την ομάδα του, την ΑΕΚ, χωρίς ακρότητες και ιδιαίτερα προβλήματα.

» Ήταν ένα νέο παιδί που πήγε να δει την ομάδα του και δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι του. Οι γονείς του είναι συντετριμμένοι και η μητέρα του από όσο γνωρίζω εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον "Ερυθρό Σταυρό". Εμείς είμαστε κοντά στην οικογένεια, είμαστε προετοιμασμένοι για την κηδεία ώστε να τιμήσουμε τη μνήμη του με σεβασμό» είπε στο protothema.gr ο κ. Οικονόμου.

Την ίδια ώρα, συγγενείς και φίλοι του 29χρονου δεν μπορούν να πιστέψουν τον τραγικό χαμό του.

Για την τραγική απώλεια του 29χρονου Μιχάλη μίλησε η θεία του: «Με πήραν οι αδερφές μου. Μας έφαγαν το παιδάκι μας, το μαχαίρωσαν, το ξεκοίλιασαν. Αεκτζής ο Μιχάλης μου, τον στρίμωξαν κάπου και τον έφαγαν. Η λατρεία του ήταν η ΑΕΚ. Η μαμά του έπαθε έμφραγμα. Πώς θα ζήσουμε χωρίς τον Μιχαλάκη μας;» είπε η ίδια συντετριμμένη.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις της:

«Μετά τον Άλκη στον Μιχάλη»

Συγκλονισμενοι είναι οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανου, από την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Η μητέρα του 19χρονου φοιτητή, που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, από τους 12 χούλιγκανς του ΠΑΟΚ, εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη αλλά και τον αποτροπιασμό της για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη και έκανε λόγο για παράλογη βία.

«Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Νιώθουμε βαθιά θλίψη, οδύνη και αποτροπιασμό για αυτό που έγινε. Μετά τον Άλκη, πολύ απλά πήγαμε και στον Μιχάλη. Μια παράλογη βία που, δυστυχώς, ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδος και πάει να γίνει πανευρωπαϊκό, ίσως και παγκόσμιο φαινόμενο», ανέφερε η Μελίνα Κακουλίδου.

Ο πατέρας του 19χρονου Άλκη, Αριστείδης Καμπανός, επισήμανε από την πλευρά του: «Θεωρούσα ότι ο Άλκης θα είναι το τελευταίο θύμα, όμως δυστυχώς έχουμε και νέο θύμα. Ξύπνησαν οι μνήμες του Άλκη και ο τρόπος είναι κάπως παρόμοιος. Όπως έγινε και με τον Άλκη, έγινε και με τον Μιχάλη. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δε βάζουν μυαλό. Δε ξέρω τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να εξαλειφθουν τέτοια φαινόμενα. Πρέπει να γίνουν αυστηρότεροι οι νόμοι και να εφαρμοστούν για όλους και προς κάθε κατεύθυνση. Θα πρέπει όλοι μαζί να σκύψουμε σε αυτό το πρόβλημα».

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ τονίζει ότι τον Μιχάλη Κατσουρή «τον σκότωσαν επαγγελματίες δολοφόνοι, οργανωμένοι εγκληματίες που διέσχισαν τη χώρα κι έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια από το Ζάγκρεμπ. Για να ενωθούν εδώ με Έλληνες εγκληματίες συνεργούς τους με μοναδικό σκοπό να σκοτώσουν». Απαιτεί άμεση διαλεύκανση και αναφέρει ότι είχε θέσει «όλες τις σχετικές πληροφορίες μας, ακόμη και βιντεοληπτικό υλικό, ώρες πριν, υπόψη των αρμόδιων αρχών».

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση