Με BMW και χρυσά Rolex κυκλοφορούσαν Βούλγαροι που παρίσταναν τους αστυνομικούς - Δείτε φωτογραφίες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 19:21 Με BMW και χρυσά Rolex κυκλοφορούσαν Βούλγαροι που παρίσταναν τους αστυνομικούς - Δείτε φωτογραφίες

Έπειθαν τα θύματά τους να τους πετάνε τα λεφτά από το μπαλκόνι για δήθεν τροχαία – Πώς δρούσε το κύκλωμα

Μεγάλη ζωή φαίνεται πως έκαναν τα μέλη της σπείρας που δρούσε σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία και εξαπατούσε ανήλικους και ηλικιωμένους με πρόσχημα τροχαίου συγγενικού τους προσώπου. Κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητα BMW και φορούσαν πανάκριβα ρολόγια Rolex, δίνοντας την εντύπωση πως πρόκειται για επιχειρηματίες ή τουρίστες υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων και όχι για κοινούς απατεώνες.

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης χθες στις 09.30 στην Τρίπολη όταν ένα μέλος της συμμορίας χρησιμοποιώντας τηλεφωνική σύνδεση με απόκρυψη αριθμού επικοινώνησε με την ανήλικη Α.Χ όπου προσποιούμενος την ιδιότητα του αστυνομικού και με το πρόσχημα ότι η μητέρα της ανήλικης ενεπλάκη σε δήθεν τροχαίο δυστύχημα με υπαιτιότητα της που είχε ως αποτέλεσμα δήθεν θανατηφόρο τραυματισμό έτερου ανήλικου ατόμου και υπό την απειλή ότι η μητέρα της ανήλικης θα έχει ποινικές ευθύνες εάν η ίδια δεν παρέδιδε χρήματα, την έπεισε να μαζέψει μέσα σε μια μαύρη τσάντα πλήθος κοσμημάτων η αξία των οποίων υπολογίζεται στις 20.000 ευρώ. Της ζήτησε δε στη συνεχεία να τα παραδώσει την τσάντα σε ένα από τα μέλη της σπείρας, ο οποίος δήθεν ήταν αστυνομικός. Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των αστυνομικών του Τ.Α Τρίπολης ο δράστης συνελήφθη και η παράδοση του σακιδίου με τα κοσμήματα δεν ολοκληρώθηκε.

bmw-voulgaria___1_
bmw-voulgaria___4_
bmw-voulgaria___5_
bmw-voulgaria___6_
bmw-voulgaria___7_
bmw-voulgaria___2_
bmw-voulgaria___3_

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, τα μέλη της σπείρας κατάφερναν με τον ίδιο τρόπο να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες αποσπώντας τους σημαντικά χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ηλικιωμένης Σ.Ρ στο Άργος. Στις 29/7 και ώρα 5 το απόγευμα μέλος της σπείρας της τηλεφώνησε με απόκρυψη με το πρόσχημα ότι ο γιος της ενεπλάκη σε δήθεν τροχαίο δυστύχημα με υπαιτιότητα του που είχε ως αποτέλεσμα δήθεν θανατηφόρο τραυματισμό άλλου ατόμου και υπό την απειλή ότι ο γιος της θα έχει ποινικές ευθύνες εάν η ίδια δεν παρέδιδε χρήματα, την έπεισε να πετάξει από το μπαλκόνι νάιλον σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ!


Την ίδια μέρα και λίγες ώρες αργότερα με την ίδια μέθοδο έπεισαν μια άλλη ηλικιωμένη στην Τρίπολη να πετάξει από το μπαλκόνι νάιλον σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των -5.600- ευρώ, τα οποία παρέλαβε μέλος της σπείρας.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση