Η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης Μπελέρη δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου, λέει το υπουργείο Εξωτερικών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 18:27 Η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης Μπελέρη δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου, λέει το υπουργείο Εξωτερικών

Τι αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την συνέχιση της προφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας

Την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη σχολιάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζεται ότι η απόφαση δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και τον σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών. «Έρχεται δε σε ευθεία αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο οι αλβανικές αρχές οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα», προσθέτει ακόμα το υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η σημερινή απόφαση αλβανικού δικαστηρίου, με την οποία, τρεις μήνες μετά την σύλληψη και φυλάκιση του, απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και εμποδίζεται η ορκωμοσία του ως εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και τον σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Έρχεται δε σε ευθεία αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο οι αλβανικές αρχές οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση