Μιχάλης Κατσουρής: «Περιμένουμε ελεύθερη και δίκαιη δίκη» δηλώνει ο πρωθυπουργός της Κροατίας για τους συμπατριώτες του χούλιγκαν

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 20:43 Μιχάλης Κατσουρής: «Περιμένουμε ελεύθερη και δίκαιη δίκη» δηλώνει ο πρωθυπουργός της Κροατίας για τους συμπατριώτες του χούλιγκαν

Τη λύπη του για τα επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια από συμπατριώτες του χούλιγκαν που είχαν ως συνέπεια τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.  

Μιλώντας για τους 100 Κροάτες χούλιγκαν που κρατούνται σε ελληνικές φυλακές ο Αντρέι Πλένκοβιτς ζήτησε την ασφάλειά τους περιμένοντας μια δίκαιη δίκη.

«Για ακόμη μια φορά θέλω να πω ότι λυπούμαστε εξαιρετικά γι αυτό το τρομερό περιστατικό με 100 κροάτες πολίτες στην Αθήνα», είπε ο Αντρέι Πλένκοβιτς μιλώντας στο OPEN για να συμπληρώσει. 

«Για εμάς, μιλώντας με όρους υστεροφημίας, δεδομένης της εξαιρετικής πολιτικής σχέσης και της προσωπικής φιλία που έχουμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ένα γεγονός που πιστεύουμε πως ποτέ δεν θα συνέβαινε μεταξύ Ελλάδας και Κροατίας. Προτείναμε 4 σημεία στις ελληνικές αρχές:

Ζητήσαμε την ασφάλεια των Κροατών πολιτών στις ελληνικές φυλακές.
Περιμένουμε μια ελεύθερη και δίκαιη δίκη των πολιτών μας
Για εκείνους που δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακούργημα, αλλά για πλημμέλημα, να απελαθούν το συντομότερο από την Ελλάδα στην Κροατία.
Σε περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν το υπάρχον νομικό πλαίσιο που ισχύει στην ΕΕ, κάποιοι από τους Κροάτες πολίτες να περάσουν χρόνο στην Κροατία υπό την επιτήρηση των δικών μα αρχών, μέχρι να γίνει η δίκη στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια ο Κροάτης πρωθυπουργός σημείωσε… «Βρισκόμαστε εδώ για να σεβαστούμε τους ελληνικούς θεσμούς και τις ελληνικές αρχές -διωκτικές και δικαστικές- αλλά και να προστατέψουμε τους Κροάτες πολίτες, με τον τρόπο που οφείλουμε, όπως προβλέπεται από τις συνταγματικές μας υποχρεώσεις».

Πηγή: Newsit

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση