Άγριο ξύλο μεταξύ οικογενειών με σφυριά και καδρόνια σε νοσοκομείο της Κρήτης – Πέντε τραυματίες, οκτώ συλλήψεις

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 21:42 Άγριο ξύλο μεταξύ οικογενειών με σφυριά και καδρόνια σε νοσοκομείο της Κρήτης – Πέντε τραυματίες, οκτώ συλλήψεις

«Ευτυχώς που δεν κρατούσε κανείς όπλο, αλλιώς θα είχαμε θύματα»

Άγρια συμπλοκή μεταξύ οικογενειών σημειώθηκε έξω από νοσοκομείο στην Κρήτη στην περιοχή της Μεσσαράς, καθώς χρησιμοποιήθηκαν σφυριά και καδρόνια, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, έξω από το Κέντρο Υγείας Μοιρών έγινε ένας απίστευτος καυγάς μεταξύ μελών δύο οικογενειών, με αποτέλεσμα 5 άτομα να τραυματιστούν, ενώ έχουν γίνει ήδη 8 συλλήψεις.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στον άγριο ξυλοδαρμό ενεπλάκησαν πολλά άτομα, και φαίνεται – μεταξύ άλλων – να χρησιμοποιήθηκαν σφυριά, σπρέι πιπεριού και καδρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης όλα ξεκίνησαν μεταξύ δύο νεαρών, ενός 25χρονου κι ενός 19χρονου, με καταγωγή από την Γαλιά Μεσσαράς. Μια προσπέραση και μια άσεμνη χειρονομία φαίνεται να ήταν η αφορμή που συνεπλάκησαν στη μέση του δρόμου, από Γαλιά προς Μοίρες, ωστόσο η πραγματική αιτία φαίνεται πως ήταν άλλη.

Η προανάκριση για την υπόθεση αυτή διενεργείται από κοινού από το Α.Τ. Φαιστού και την Ασφάλεια Ηρακλείου, καθώς οι αστυνομικοί διερευνούν το υπόβαθρο που υπάρχει πίσω από τη λυσσαλέα αυτή συμπλοκή που πυροδοτήθηκε από ένα στραβοκοίταγμα μέσα στην κίνηση του δρόμου και την ανταπόδοση με μια άσεμνη χειρονομία.

Στον συγκεκριμένο καυγά φέρεται να ενεπλάκη κάποια στιγμή και ο πατέρας του 25χρονου, που έτυχε να περνά από το σημείο. Ο 25χρονος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μετέβη με τον πατέρα του χτυπημένος στο Αστυνομικό Τμήμα, χωρίς ωστόσο να πει στους αστυνομικούς με ποιον συνεπλάκη. Εκεί του σύστησαν να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, προκειμένου να περιποιηθούν τα τραύματά του.

Ωστόσο στο Κέντρο Υγείας ο 25χρονος κι ο πατέρας του συναντήθηκαν εκ νέου με τον 19χρονο και συγγενείς του. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, πολύ γρήγορα έξω από το Κέντρο Υγείας βρέθηκαν μέλη και των δύο οικογενειών και ξεκίνησε ο απίστευτος καυγάς, με γιατρούς και αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο να προσπαθούν να σταματήσουν τη συμπλοκή, χωρίς αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρώτη φάση του καυγά οι ελάχιστοι αστυνομικοί που προσπάθησαν να ξεχωρίσουν τους συμπλεκόμενους δέχθηκαν επίσης μπουνιές και κλωτσιές ενώ χαρακτηριστικά έλεγαν: «Ευτυχώς που δεν κρατούσε κανείς όπλο, αλλιώς θα είχαμε θύματα».

Η κατάσταση των τραυματιών

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, 5 είναι οι τραυματίες, που μεταφέρθηκαν χωριστά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, για εξειδικευμένη ιατρική αντιμετώπιση, ενώ έχουν γίνει και 8 συλλήψεις. Κάποιοι οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Φαιστού και κάποιοι στην Ασφάλεια Ηρακλείου. Την ίδια ώρα, δυνάμεις της ΟΠΚΕ έσπευσαν και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, προκειμένου να αποτραπεί νέα σύρραξη.

Οι τραυματίες οι οποίοι φέρουν όλοι σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι είναι από τη μια μεριά ο 19χρονος και ο αδελφός του, και από την άλλη ο 25χρονος νεαρός, ο αδελφός του και ο πατέρας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, οι διωκτικές αρχές προβληματίζονται για το αν και κατά πόσο η προσπέραση και η χειρονομία ήταν αυτά για τα οποία ο καυγάς μετετράπη σε «πολεμική σύρραξη» ή υπάρχει κάτι άλλο πιο βαθύ.

Την ίδια ώρα, έντονος είναι και ο προβληματισμός για την αμεσότητα με την οποία οι πολλοί συγγενείς των δύο πλευρών έφτασαν έξω από το Κέντρο Υγείας Μοιρών και μάλιστα από αυτούς κάποιοι ήταν και «εξοπλισμένοι» για σύρραξη καθώς είχαν μαζί τους σφυριά, καδρόνια και σπρέι πιπεριού.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση