Γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας στον ΓΓ του ΝΑΤΟ για τις ευχές στην Τουρκία για την «Ημέρα της Νίκης» κατά των Ελλήνων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 19:54 Γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας στον ΓΓ του ΝΑΤΟ για τις ευχές στην Τουρκία για την «Ημέρα της Νίκης» κατά των Ελλήνων

Σε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ προχώρησε, κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με τις ευχές που έδωσε στην Τουρκία το νατοϊκό στρατηγείο χερσαίων δυνάμεων που εδρεύει στην Άγκυρα.

Η ανάρτηση του στρατηγείου του ΝΑΤΟ

Σήμερα, το στρατηγείο του ΝΑΤΟ, που εδρεύει στη Σμύρνη, ευχήθηκε στους Τούρκους ανήμερα της εθνικής εορτής για τη μάχη που κέρδισαν με τους Έλληνες κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ της Μικράς Ασίας. «Η LANDCOM εύχεται χρόνια πολλά για την Ημέρα της Νίκης και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί. Σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία τους ως οικοδεσπότες μας εδώ στο LANDCOM» αναφέρει στο μήνυμά της στο Twitter η συμμαχική χερσαία διοίκηση του ΝΑΤΟ.

«Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει συμμετάσχει σε πολλαπλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και πάντα επιδεικνύει τον μεγάλο επαγγελματισμό και την επιμονή των στρατιωτών της. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι πιο δυνατά και ασφαλέστερα μαζί», πρόσθεσε.

Παρόμοια ανάρτηση είχε γίνει και πέρυσι με αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση της Ελλάδας. Τότε, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη. Κατόπιν η σχετική ανάρτηση «κατέβηκε».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση