Μητσοτάκης: Μην βγάζετε ταυτότητες παλαιού τύπου θα λήξουν - Δεν έχουν ούτε τσιπάκια, ούτε μικρόφωνα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 12:43 Μητσοτάκης: Μην βγάζετε ταυτότητες παλαιού τύπου θα λήξουν - Δεν έχουν ούτε τσιπάκια, ούτε μικρόφωνα

Για τις πυρκαγιές, την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή αλλά και για τις νέες ταυτότητες με μια παραίνεση στους πολίτες που δεν τις επιθυμούν μίλησε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σε όσα ακούστηκαν στην Βουλή στην προ ημερησίας για τις πυρκαγιές είπε μεταξύ άλλων: «Δώσαμε απαντήσεις σε άδικες κατηγορίες και σε εύκολους μύθους που καλλιεργούν εσκεμμένα συχνά μια σύγχυση γύρω από την κλιματική κρίση και είχαμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες προκειμένου η αρνητική συγκυρία του σήμερα να μετατραπεί σε μια καλύτερη άμυνα για το αύριο από την άμεση προμήθεια νέου τεχνολογικού εξοπλισμού στο πλαίσιο του ΑΙΓΙΣ, τις νέες διαδικασίες πρόληψης και πρόσθετες προσλήψεις 1200 νέων πυροσβεστών και δασικών και ενημερώσαμε για την διαδικασία των αποζημιώσεων και την επόμενη ημέρα ειδικά του Έβρου στα πρότυπα της παρέμβασης που κάναμε στην Εύβοια».

Και πρόσθεσε: «Πέρα από απλοϊκές αντιπολιτευτικές κορώνες δεν άκουσα κάποια τεκμηριωμένη και κοστολογημένη αντιπρόταση μια ουσιαστική και ρεαλιστική εισήγηση. Είναι σαφές ότι θα είμαστε μόνοι μας στον δρόμο της ευθύνης. Την αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη και θα την υπηρετήσουμε όλοι μαζί».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των νέων ταυτοτήτων λέγοντας ότι με τη νέα ταυτότητα θα κάνουμε ασφαλείς συναλλαγές και δεν θα μπορούν να πλαστογραφηθούν.

«Δεν θα μιλήσω για τα fake news που διακινούν επιτήδειοι. Θεωρώ ότι είναι μειοψηφία. Ούτε τσιπάκια έχουν ούτε μικρόφωνα. Ας μην γίνουν οι πολίτες θύματα εμπαιγμού. Ας μην σπεύδουν να βγάλουν νέες ταυτότητες παλαιού τύπου γιατί σε λίγο δεν θα ισχύουν οπότε τζάμπα μπαίνουν στην ταλαιπωρία και επιβαρύνουν τα αστυνομικά τμήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε επίσης ότι αρχές του 2024 θα αρχίσουν τα κυκλοφορούν τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία και θα προστεθούν άλλα 1050 λεωφορεία φυσικού αερίου για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κλείνοντας είπε: «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας πιστεύω ότι η πλούσια ατζέντα που έχουμε δείχνει ότι δουλέψαμε μέσα στο καλοκαίρι. Έχουμε υλοποιήσει σημαντικές κεντρικές μας δεσμεύσεις Το 50% του προγράμματός μας έχει υλοποιηθεί. Θέλω παρά την δυσθυμία λόγω πυρκαγιών να μην ξεχνάμε την μεγάλη εικόνα. Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πρωταγωνίστρια στον δρόμο της ανάπτυξης».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση