Βορίδης: Τα αντιπλημμυρικά έργα είχαν σχεδιαστεί για τον Ιανό – Προτεραιότητα έχει η άμεση τακτοποίηση των πληγέντων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 10:54 Βορίδης: Τα αντιπλημμυρικά έργα είχαν σχεδιαστεί για τον Ιανό – Προτεραιότητα έχει η άμεση τακτοποίηση των πληγέντων

Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Θεσσαλία είχαν σχεδιαστεί με βάση την κακοκαιρία Ιανός η οποία ήταν πρωτοφανής για τα μέχρι τότε δεδομένα, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

«Η κακοκαιρία Daniel, ξεπέρασε σε ακρότητα τον Ιανό με αποτέλεσμα να μην αντέξουν οι υποδομές», υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη 60 αντιπλημμυρικά έργα ύψους 140 εκατ. ευρώ εκ των οποίων κάποια έχουν παραδοθεί.

«Προτεραιότητα έχει η άμεση τακτοποίηση των πληγέντων, η αποζημίωση των αγροτών και στη συνέχει η αποκατάσταση των υποδομών».

«Θα κάνουμε αντιπλημμυρικά έργα για ένα φαινόμενο που εμφανίζεται μια φορά τη 1.000 ή κάθε 20 χρόνια», είπε ενδεικτικά προσθέτοντας ότι πρέπει σε αυτό να απαντήσουν οι επιστήμονες.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση