ΕΟΔΥ: Αυτό είναι το νέο ΔΣ με επικεφαλής τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 11:14 ΕΟΔΥ: Αυτό είναι το νέο ΔΣ με επικεφαλής τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σήμερα (14.09.2023) το ΦΕΚ για τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ, μετά την παραίτηση του Θεοκλή Ζαούτη. Νέος Πρόεδρος του ΕΟΔΥ θα είναι ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην απόφαση που υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναφέρεται ότι ο Χριστάκης Χατζηχριστοδούλου θα είναι προσωρινός πρόεδρος του ΕΟΔΥ και με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Τα υπόλοιπα έξι μέλη του νέου Δ.Σ. του ΕΟΔΥ είναι:

Ορφανός Στυλιανός, καθηγητής Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ – ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός – Πολυκλινική» θα είναι ο διευθύνων σύμβουλουλος του ΕΟΔΥ, με αναπληρώτριά του τη Λεμονιά Σκούρα, καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας – Μικροβιολογίας στο ΑΠΘ.
Μαρία Πηρουνάκη, διευθύντρια ΕΣΥ Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο ΓΝΑ «Ιπποκράτειο», ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Αντώνιο Βασιλογιαννόπουλο, λοιμωξιολόγο στην Παθολογική Κλινική του «Ερρίκος Ντυνάν».
Χρήστος Παπαθεοδώρου, καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων, Βιβλιοθηκών και Αρχείων – ΕΚΠΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Αντώνιο Μιχαηλάκη, ερευνητή Α’ Εντομολόγο Μπενάκειο Φυτοπαραγωγικό Ινστιτούτο.
Δημήτριος Παρασκευής, καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής – ΕΚΠΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του τη Βασιλική Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας, Ιατρική Σχολή – ΕΚΠΑ.
Γεωργία Κουρλαμπά, επίκουρη καθηγήτρια Μεθοδολογίας Έρευνας – Τεκμηριωμένης Νοσηλευτικής Πρακτικής, Τμήμα Νοσηλευτικής – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Χατζηγεωργίου, παθολόγο – λοιμωξιολόγο, πτέραρχο ε.α.
Παναγιώτα Κοκολέση, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΟΔΥ, ως τακτικό μέλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων, με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Σταυρίδη, αντιπρόεδρο του Συλλόγου.

Σε περίπτωση κωλύματος του προέδρου, χρέη προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου θα εκτελεί η Γεωργία Κουρλαμπά.

Η θητεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου είναι τριετής, εξαιρουμένων των περιπτώσεων: του προέδρου του Δ.Σ. και του διευθύνοντος συμβούλου, η θητεία των οποίων συναρτάται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντος συμβούλου και των εκπροσώπων των εργαζομένων, η θητεία των οποίων λήγει την 10η Νοεμβρίου 2025.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση