Άνοιξε η αυλαία της δίκης για την υπόθεση της Folli Follie: H συνολική ζημία από τη δράση της οργάνωσης υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 15:07 Άνοιξε η αυλαία της δίκης για την υπόθεση της Folli Follie: H συνολική ζημία από τη δράση της οργάνωσης υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ

Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες βρέθηκαν ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγος του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης.

Πέντε χρόνια μετά την έναρξη των δικαστικών ερευνών για την υπόθεση της Folli Follie η δίκη για την παραποίηση των οικονομικών δεδομένων της εταιρίας άνοιξε την αυλαία της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στο εδώλιο αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες βρέθηκαν μεταξύ άλλων κατηγορουμένων ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγος του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης, οι οποίοι εμφανίζονται ως κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση και κατά περίπτωση δικάζονται για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση. Επιπλέον, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος κατηγορείται και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφόρησης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Η δίκη, μετά από μια αναγκαστική αναβολή και μια διακοπή, ξεκίνησε σήμερα από μηδενική βάση και η συνεδρίαση αναλώθηκε στο ζήτημα των παραστάσεων υποστήριξης κατηγορίας. Εκφωνήθηκαν περισσότερα από τριάντα ονόματα μαρτύρων, με την πρόεδρο να ενημερώνει τους δέκα, που ήταν παρόντες, πως η εξέταση τους θα καθυστερήσει καθώς
προηγούνται δικονομικά ζητήματα. Μεταξύ εκείνων που δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας είναι και η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie.

Επιπλέον, ζητήθηκε να εισαχθεί στην υπόθεση ακόμα ένας κατηγορούμενος, κάτοικος Χονκ Κονγκ.

Ωστόσο, η εισαγγελέας εξέφρασε αντιρρήσεις και το δικαστήριο, τελικά, αποφάσισε να μην δικαστεί, κρίνοντας πως υπάρχει ζήτημα ταυτοπροσωπίας.

Τον Δεκέμβριο του 2022 η δίκη, μετά από πολύμηνη διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν εξεταστεί 22 μάρτυρες, είχε οδηγηθεί σε αναγκαστική αναβολή με απόφαση του δικαστηρίου, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων ως διαμαρτυρία στις αλλαγές του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη δυσμενέστερη ποινική μεταχείριση κατηγορουμένων για δράση όχι μόνο εγκληματικής οργάνωσης αλλά και συμμορίας. Τον περασμένο Ιούνιο, και ενώ είχαν δοθεί ειδικές άδειες στους δικηγόρους από το ΔΣΑ για να παραστούν στο δικαστήριο, η δίκη οδηγήθηκε σε διακοπή , λόγω κωλύματος στο πρόσωπο της εισαγγελέως της έδρας.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν στη δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φέρεται με τις ενέργειες να παραποίησε τα οικονομικά στοιχεία του ομίλου FF ώστε να εμφανίζεται εύρωστη και ισχυρή. Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, οι οποίοι μάλιστα μετά τις απολογίες τους είχαν προφυλακιστεί, δικάζονται ως αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης καθώς σύμφωνα με την κατηγορία διηύθυναν την «επιχείρηση εξωραϊσμού» της εικόνας της εταιρείας με παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς, πλαστά έγγραφα και πλαστές συνδεδεμένες συναλλαγές, εντός του Ομίλου, χειραγωγώντας ουσιαστικά τη μετοχή της.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η συνολική ζημία από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση