ΕΟΔΥ: Αυτή είναι η νέα Επιστημονική Επιτροπή – Συμμετέχουν Γκίκας Μαγιορκίνης και Αναστασία Κοτανίδου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 16:07 ΕΟΔΥ: Αυτή είναι η νέα Επιστημονική Επιτροπή – Συμμετέχουν Γκίκας Μαγιορκίνης και Αναστασία Κοτανίδου

Ο ΕΟΔΥ συγκρότησε τη νέα Επιστημονική Επιτροπή του, εκτός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με τα μέλη της να απαρτίζονται από επιστήμονες και καθηγητές που συμμετείχαν και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, οι 3 από τους 5 επιστήμονες που απαρτίζουν τη νέα Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ είναι καθηγητές που συμμετείχαν και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, όπως η κ. Αναστασία Κοτανίδου και ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αναλυτικά, τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΟΔΥ, είναι τα εξής:

  • Παγώνα Λάγιου, Παθολόγος, Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ με αναπληρώτρια της την Ελένη Μαγειρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ.
  • Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ, με αναπληρώτρια της τη Βασιλική Μπενέτου, Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ.
  • Γκίκας Μαγιορκίνης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Χατζηδημητρίου, Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής Βιοπαθολογίας-Μικροβιολογίας/Ιολογίας.
  • Ευαγγελία Νένα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημόσιας Υγιεινής- Κοινωνικής ιατρικής – Ιατρικής Εργασίας, Τμήμα Ιατρικής Δ.Π.Θ., με αναπληρωτή της τον Εμμανουήλ Συμβουλάκη, Επίκουρο Καθηγητή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
  • Κωνσταντίνος Τσιούτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με αναπληρωτή του τον Σπήλιο Μανωλακόπουλο, Καθηγητή Παθολογίας- Γαστρεντερολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ.

Πηγή: iatropedia.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση