Διαψεύδει δημοσιεύματα για πιο ενεργή εμπλοκή του Στρατού στην Πολιτική Προστασία ο Κικίλιας - «Δεν έχουμε δικαιοδοσία να ελέγξουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 12:31 Διαψεύδει δημοσιεύματα για πιο ενεργή εμπλοκή του Στρατού στην Πολιτική Προστασία ο Κικίλιας - «Δεν έχουμε δικαιοδοσία να ελέγξουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

«Ο ρόλος του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας είναι να συντονίζει τις δράσεις κατά τη διάρκεια των φυσικών καταστροφών», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας τη στιγμή που ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο για τις ευθύνες γύρω από τις πρωτοφανείς πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, που «αφάνισαν» Θεσσαλία και Μαγνησία. 

«Δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία να ελέγξουμε την τοπική αυτοδιοίκηση», επεσήμανε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής (15.09.23).

Ο υπουργός κλήθηκε να απαντήσει στο ποιος θα είναι ο ρόλος του στρατού την επόμενη μέρα των καταστροφών στη Θεσσαλία και διέψευσε σχετικά δημοσιεύματα, σημειώνοντας πως αυτό το οποίο μελετάται είναι η τυποποίηση της διαδικασίας για την παρέμβαση των ενόπλων δυνάμεων και τονίζοντας πως οι διασώσεις και οι εκκενώσεις παραμένουν στην αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας.

«Η παρέμβαση αυτή είναι πολύ σημαντική. Εγώ επικοινωνώ καθημερινά πάνω από 20 φορές με τον ΑΓΕΕΘΑ», συμπλήρωσε. 

Ο ίδιος δε υπογράμμισε ότι «υπάρχει ανάγκη συνολικού επανασχεδιασμού» και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αυριανή του ομιλία στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, θα κάνει «μία σειρά από ανακοινώσεις για το πλαίσιο της αναβάθμισης του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση