Η ΕΥΠ θα πάρει μέρος στις έρευνες για τα αίτια του θανατηφόρου τροχαίου στη Λιβύη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 21:33 Η ΕΥΠ θα πάρει μέρος στις έρευνες για τα αίτια του θανατηφόρου τροχαίου στη Λιβύη

Και επίσημα η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) έχει εμπλακεί στην έρευνα για να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, που στοίχισε τη ζωή σε 3 στελέχη των ΕΔ και 2 διερμηνείς.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η ΕΥΠ εμπλέκεται στο θανατηφόρο τροχαίο στη Λιβύη καθώς συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας.

Είναι υποχρεωμένη από τον ρόλο της να διαπιστώσει αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, δολιοφθορά ή για κάποιου είδους επίθεση.

Οι εικόνες από τον τόπο του δυστυχήματος δείχνουν ένα ολοσχερώς καμένο λεωφορείο, στο οποίο επέβαινε η ελληνική αποστολή, που μία απλή σύγκρουση με αυτοκίνητο θα ήταν δύσκολο να έχει αυτό το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον Alpha, η ΕΥΠ έχει πληροφορίες από πηγές στη Λιβύη, οι οποίες αναφέρουν πως το τζιπ που συγκρούστηκε με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής είχε «πειραγμένο» ντεπόζιτο, το οποίο χωρούσε 200 λίτρα καυσίμων. Γι’αυτόν τον λόγο τυλίχθηκε στις φλόγες τόσο το μεγάλο λεωφορείο, όσο και το τζιπ που επέβαινε η οικογένεια από τη Λιβύη.
Η έρευνα της ΕΥΠ θα ολοκληρωθεί όταν εξακριβωθούν και τα στοιχεία των ατόμων που επέβαιναν στο τζιπ.

Από το τραγικό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους ένα μέλος του ΕΤΑ, μία νοσηλεύτρια της Πολεμικής Αεροπορίας, μία νοσηλεύτρια του Πολεμικού Ναυτικού και δύο διερμηνείς. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 13, εκ των οποίων οι δύο υποβλήθηκαν σε χειρουργείο καθώς φέρουν σοβαρά τραύματα.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση