Παράλληλη εργασία: Διευκρινίσεις για τον υπολογισμό των ενσήμων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 12:20 Παράλληλη εργασία: Διευκρινίσεις για τον υπολογισμό των ενσήμων

Για τον τρόπο που θα υπολογίζονται τα ένσημα των εργαζομένων που δουλεύουν με παράλληλη εργασία μίλησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1.

Τα ένσημα της παράλληλης εργασίας θα υπολογίζονται ακριβώς το ίδιο με την κύρια εργασία, ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως τα ένσημα της παράλληλης εργασίας οδηγούν σε υψηλότερη σύνταξη έχοντας κανείς άσπρη εργασία και όχι μαύρη εργασία όπως γίνεται σήμερα.

Επανέλαβε δε πως τα ένσημα της παράλληλης εργασίας θα μετράνε για την αύξηση της σύνταξης του ασφαλισμένου. «Ο εργαζόμενος θα παίρνει τον μισθό που προβλέπει η σύμβασή του…. δεν έχει σχέση με αυτό. Θα πληρώνει τα ένσημα του… θα πληρώνει μεγαλύτερη σύνταξη. Το κυριότερο είναι ότι όντας σε… άσπρη εργασία και μετά έχει κανείς όλα τα δικαιώματα στους εργαζόμενους .Εάν πάθει κάποιος ένα εργατικό ατύχημα έχει ό,τι ακριβώς έχει ένας εργαζόμενος μια σύμβασης» σημείωσε.

Το περιεχόμενο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την παράλληλη εργασία

Τέλος μίλησε για το περιεχόμενο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας αναφορικά με την παράλληλη εργασία. «Η παράλληλη εργασία είναι όταν ένας εργαζόμενος και μάλιστα και αυτό είναι στην Ευρωπαϊκή  Οδηγία, αυτό δεν είναι δικό μου. Η παράλληλη εργασία είναι απολύτως υποχρεωτική. Η  Ευρωπαϊκή Οδηγία είναι για τα δικαιώματα των εργαζομένων και είμαστε η τελευταία χώρα που το ψηφίζει από τις 27. Άρα η παράλληλη η εργασία ισχύει στις  υπόλοιπες 26  χώρες. Αυτό το άρθρο λέει ότι ένας εργοδότης δεν μπορεί να απαγορεύει σε έναν εργαζόμενο του να βρίσκει και δεύτερη δουλειά εάν το θέλει. Μέχρι σήμερα που μιλάμε στην Ελλάδα απαγορευόταν ο έχων μια κύρια σύμβαση να πάει να κάνει και μια δεύτερη σύμβαση με άλλον εργοδότη »

«Η Οδηγία μας λέει όχι μόνο δεν μπορείς να το απαγορεύεις αλλά πρέπει να επιβάλλεις και  ποινές στον κύριο  εργοδότη  που το απαγορεύει στον εργαζόμενο του. Τόσο υπέρ των εργαζομένων το θεωρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση  » συμπλήρωσε.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση